„Operetę Kauno pilyje“ lydėjo saulės ir gerbėjų šiluma

Nuogąstavę dėl oro „Operetės Kauno pilyje” rengėjai jau pirmąją renginio dieną galėjo atsipūsti: danguje plieskė saulė, tvyrojo karštis ir jokios lietaus grėsmės. Į muzikos šventę susirinkusi gausybė žmonių lengvai įsitaisė kam kur geriau – daugelis tiesiog ant žolės.

Į pavakarę Lietuvai nebūdingas karštis kiek atlėgo, vėliau, po pirmosios dalies, ėmus temti, padvelkė gaivus vėjelis, o sėdintys ir net gulintys ant žolės klausytojai jautėsi puikiai: nebuvo šalta, sklido nuostabi muzika, aplink geranoriškai nusiteikę žmonės – argi ne tokia turi būti šventė? „Nevažiavau į sodą, nors tiek laisvų dienų ir sode tiek darbų - dalijosi mintimis kaunietė Jadvyga, - bet juk „Operetė“ būna tik kartą metuose, tiek geros muzikos iš įvairiausių spektaklių ir dar nemokamai niekur kitur neišgirsi“.

Pirmąją renginio dieną skambėjo gražiausios ir žinomiausios arijos iš daugeliui atpažįstamų operų, operečių, miuziklų, dainavo  Erik Fenton (JAV), Bódi Barbara (Vengrija), Károly Peller (Vengrija), Dávid Szabó (Vengrija), Virgilijus Noreika, Vytautas Juozapaitis, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Kęstutis Alčauskis, Evelina Sašenko, Jeronimas Milius, Eugenijus Chrebtovas, Ieva Vaznelytė, Aistė Širvinskaitė, Eglė Šidlauskaitė, Mindaugas Rojus, choro artistai, pasirodė baleto šokėjai, muzikantams dirigavo Julius Geniušas, Sergej Roldugin (Rusija), Jonas Janulevičius.

Antrąją „Operetės Kauno pilyje“ pavakarę klausytojai pamatė ir išgirdo operetę „Karaliaus Antrininkas“ pagal Tadeuszo Dobrzańskio kūrinį „Karaliaus ložė“ (režisierius Kęstutis Jakštas, dirigentas Virgilijus Visockis).

„Buvau vakar, labai labai patiko, - džiaugėsi prieš spektaklį Noreikiškėse gyvenanti Janina, - kaip gi galėčiau praleisti šiandienos operetę?“

„Karaliaus Antrininkas“ - iš pirmo žvilgsnio nesudėtingas, bet įdomus muzikinis spektaklis, kurį atrinkome perskaitę kalnus medžiagos“, – sakė operetės režisierius Kęstutis Jakštas, - bet tik iš pirmo žvilgsnio, nes spektaklio tema – nesenstanti, aktuali ir šiandien“.

Operetėje „Karaliaus Antrininkas“ gyvenimu nusivylęs žmogus ketino tuoj pat pasidaryti sau galą, tačiau paskutinę akimirką jį sulaikė specialusis agentas, o iš tikrųjų – karaliaus ministras pirmininkas, pasiūlęs sandorį: „Vis tiek ketini žudytis“, – sakė jis ir pasiūlė didžiulę sumą pinigų už būsimą darbą – tapti karaliaus, į kurį labai panašus nelaimėlis, antrininku. Valdovą, deja, kiekvienais metais per didžiulę šventę nužudo, todėl kasmet vėl tenka ieškoti kito.

Žmogus sutiko, vėliau sužinojo, kad tikrasis karalius yra abejingas savo žmonai ir yra įsimylėjęs operos primadoną. O antrininkas pamilo vyro apleistą karalienę, maža to – jam pradėjo patikti valdyti, taigi mirti jis tikrai nebenorėjo. „Viskas baigėsi, kaip turi baigtis operetėje – laimingai, - juokėsi karaliaus ministro pirmininko vaidmenį suvaidinęs ir dainavęs vienas iš „Operetės Kauno pilyje“ organizatorių Gedimas Maciulevičius.

Šventines dienas su muzika praleidę operetės gerbėjai džiaugsmingai skirstėsi į namus. „Oi, atvažiavom su vaikais iš Šakių ir nesigailim, - kalbėjo šakiškiai  Nijolė ir Albinas, - puiki šventė, tiek muzikos, visą kelią į namus dar skambės ausyse. O gal dar ilgiau, ne dažnai juk tenka nueiti į spektaklį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
Manau žiūrovų gausa rėkte rėkai kad žmonės nori meno, nori rimtos klaskinės muzikos, o valdžia visus biudžeto pinigus skiria krepšiniui. Iš vienos šeimos išgirdau kad tik kartą Čia metuose paklauso operetės, nes bilietų neįperka. Pagal savo pajamas galiu pasakyti kad į muzikinį teatrą nueinam kartą metuose. Taip yra nuolaidos pensininkams, studentams, mokiniamas, bet skurdžiau gevenantiems, ir vis dar norintiems tetro(kaip tarybiniais laikais) -muzikinis nepasiekiama prabanga. Kažkaip naujo direktoriaus dėka muzikinis tapo prabangiu malonumus.Šimtas metų betų mergaičių susirasčiau kur atsisėsti, kad tik bilietai būtų pigesni.

dekui organizatoriams remejams

dekui organizatoriams remejams portretas
Puikus renginys! Noretusi, kad si grazi ir nemokama tradicija isliktu ir ateityje! Tiek daug zmoniu savo noru atejo pasiklausyti uzburianciu melodiju, vadinasi, zmonems to reikia. Dziugu, kad daug seimu buvo su vaikais: musu ateities augintojai eina teisingu keliu!

janina

janina portretas
nuostabus renginys. Neiperkantiems bilietu i tokius koncertus tai tikra palaima klausytis tokios muzikos. Aciu remejams. Be ju Kauno valdzia nieko mums nesugebetu suteikt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių