Onos blynai – su drakono kiaušiniais

Varyti lauk žiemos Aleksote susirinkę žmonės buvo vaišinami neįprastais blynais.

Kaip teigė prie didžiulės keptuvės besidarbuojanti Aleksoto bendruomenės aktyvistė, miesto tarybos narė Ona Balžekienė, jos kepti blynai – su juodojo drakono kiaušiniais.

„Vaišindama blynais, visiems linkiu įgyti tų savybių, kuriomis pasižymi šiuos metus simbolizuojantis juodasis drakonas – jėgos, ryžto, drąsos, kūrybinės energijos ir polėkio“, – sakė O. Balžekienė.

Paklausta, iš kur gavo tokių kiaušinių, moteris atšovė, kad šiais laikais visko galima gauti, tik reikia pakrutėti.
Intrigą sukėlusius blynus miesto tarybos narei padėjo kepti duktė Sigutė ir šešerių metų anūkė Agnė.

Į Aleksote esančią Botanikos sodo teritoriją susirinkę keli šimtai persirengėlių ir šiaip linksmai nusiteikusių žmonių pajuto nuožmų, pasitraukti nenorinčios  žiemos būdą – ji aršiai svaidėsi sniego gūsiais ir ilgai neleido uždegti laužo, ant kurio turėjo supleškėti žiemos simbolis Morė.

Tačiau neįprastai blynais pasisotinę, išradingų etnografinių kolektyvų šildomi ir kūrybingų Aleksoto bendruomenės aktyvistų palaikomi, aleksotiškiai įsuko smagią linksmybių karuselę, kurioje puikiai jautėsi ir vaikai, ir jaunimas, ir suaugusieji.


Šiame straipsnyje: Onos blynaiUžgavėnės

NAUJAUSI KOMENTARAI

neprofesionalu

neprofesionalu portretas
Piaras

reklama

reklama portretas
Turbut Ona Balzekiene jau i Seima ruosiasi, neteko man matyti Akeksote kaip aktyvios bendruomenes nares, bet reklama ne pro sali, juk arteja rinkimai i Seima, be abejo ji taip pat bandys laime, todel ten ir reklama meto.

arturas

arturas portretas
Tenka pripažinti, kad O.Balžekienė yra akyvi Aleksoto bendruomenės narė
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių