Olimpinės čempionės R. Meilutytės liepa Kaune prigijo

Olimpinės čempionės, plaukikės Rūtos Meilutytės garbei Kaune, Laisvės alėjoje, pernai pasodinta liepaitė sėkmingai įleido šaknis ir artimiausiu metu turėtų sužaliuoti.

Liepaitė buvo pasodinta pernai rugpjūtį, netrukus po R. Meilutytės triumfo Londone, tačiau nepraėjus nė mėnesiui medelis pagelto ir beregint numetė lapus. Tuomet nuogąstauta, kad medis nudžius.

„Medelio būklę jau tikrinome, ji labai gera. Mes jį pririšome, kad dėl stipraus vėjo nenulūžtų. Galime nuraminti – liepa nenudžiūvo, stipriai įleido šaknis“, – nudžiugino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Ridikienė, atsakinga už želdinių priežiūrą.

Specialistės teigimu, pernai liepa buvo per vėlai pasodinta, todėl labai greitai numetė lapus. Olimpinės čempionės liepaitė yra ankstyvoji, todėl šios rūšies augalus geriausiai sodinti pavasarį.

Pernai medelio sodinimo ceremonijoje dalyvavusi Londono olimpiados aukso medalininkė R. Meilutytė džiaugėsi tokia dovana.

„Visada mėgdavau pasivaikščioti Laisvės alėjoje. Negalvojau, kad iš Londono parvešiu auksą, niekada negalvojau, kad turėsiu savo liepą Laisvės alėjoje“, – tada sakė sportininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniečiai

kauniečiai portretas
Miela Rūta, ačiū Tau už viską...ir už liepą Laisvės alėjoje („stipresni mes tampame nuo medžių“...). Sėkmių Tau ir Tavo mylimiems žmonėms.

nuomone

nuomone portretas
tikrai nieko pries ja neturiu,bet labai nusibodo tas amzinas jos liaupsinimas,pastatykite gyvai paminkla ir neskite ten geles eiles deklamuokite,nu atrodo nera naujienu ,kaip meilutytes liepa,as gal 10 liepu pasodinau,nu ir kas,negi reikia rekti apie tai,jus jau darote jai antireklama
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių