Oficialiai pristatyta išskirtinė taurė „Kauno maratono“ nugalėtojams

  • Teksto dydis:

Likus 4 dienoms iki „Kauno maratono“, oficialiai pristatyta pagrindinės distancijos nugalėtojams skirta skulptoriaus Algio Kasparavičiaus taurė.

Organizatoriai pastebi, kad šiemet kaip niekad daug bėgikų dalyvaus būtent šioje prestižinėje distancijoje ir net trečdalis jų atvyksta iš užsienio.

Į birželio 12 dieną vyksiančio tradicinio „Kauno maratono“ pristatymą atvyko organizatorius Algirdas Pukis, renginio globėjas Virgilijus Alekna, du kart maratono rungties nugalėtojas Aurimas Skinulis, bet ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, bei skulptorius, taurės kūrėjas Algis Kasparavičius.

„Kauno maratonas tampa vis labiau tarptautiškas. Jei pernai sulaukėme bėgikų iš 20 šalių, tai jau šiuo momentui užsiregistravo dalyviai iš 34 valstybių. Tarp daugiau nei 200 bėgikų iš užsienio bėgs ir ambasadų atstovai. Maratono distanciją įveikti planuoja ir Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda. Toks populiarumas iš užsienio verčia pasitempti į aukštesnį, tarptautinį lygį“, - susirinkusiems pasakojo renginio iniciatorius Algirdas Pukis, dėkodamas ir bene 250 savanorių komandai.

Dalyvių patogumui vandens punktai bus įrengti kas 2,5 kilometrus, jose bus ir pirmosios pagalbos punktai.

Organizatoriai pastebi, kad jau ketvirtą kartą rengiamo „Kauno maratono“ dalyviai auga ir kartu su renginiu. Pradėję nuo trumpesnių distancijų, jie kasmet renkasi vis ilgesnes. Tai patvirtina ir besikeičiančios populiariausios distancijos. Šiemet pusės maratono dalyvių skaičius pirmą kartą viršija 10 kilometrų distancijos. Tiesa, organizatoriai pastebi, kad ateina ir nauja pradedančiųjų banga. Itin daug dėmesio sulaukė 1,5 ir 5 kilometrų distancijos.

Renginio globėjas V. Alekna džiaugiasi, kad tai tik pavyzdys, jog Kaunas ir toliau išlieka Lietuvos lengvosios atletikos sostine, kurioje sportu užsiima vis daugiau žmonių.

„Renginys kas metai auga, šiemet vyksta ir Lietuvos čempionatas. Renginys stiprėja tiek tarp profesionalų, tiek ir daugėja mėgėjų. Tikrai smagu visus tuos metus buvo stebėti kaip auga ne tik renginys, bet ir patys dalyviai“, - pasakojo olimpinis čempionas.

Pristatymo pagrindiniu akcentu tapo iš rankų į rankas pereinamos „Kauno maratono“ taurės, skirtos prestižinės maratono distancijos nugalėtojams. Ji visus metus bus laikoma Kauno muziejuje, o ant postamento bus surašyti tiek šių metų, tiek ir ankstesnių renginių nugalėtojai.

„Leisiu sau pajuokauti, kad kai senovės šumerai nudrėbė žmogų iš molio, jis pradėjo bėgti nežinia kur ir nežinia kodėl. Taurės stilistika ir perteikia šią išsivadavimo idėją. Tai žmogaus išsivadavimas iš susikaustymo ir iš žemės, o tai sunkus darbas, kaip ir maratono bėgimas yra varginantis“, - apie savo kūrinį pasakojo A. Kasparavičius.

Bronzinės taurės tiek savo stiliumi, tiek ir pasirinkta medžiaga primena graikiškus motyvus. Kaip tikino autorius, Bronza – tauri medžiaga itin paplitusi heleninėje epochoje ir naudota nuo seniausių laikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš TS-LKD Onytės Kyšininkytės nuotykių albumėlio_1

Iš TS-LKD Onytės Kyšininkytės nuotykių albumėlio_1 portretas
Kaune teista už kyšininkavimą, TS-LKD narė(!), ona- danutė gricienė,- po to savo Kauno Žaliakalnio lopšely-daržely su savo iš kriminalizuotos aplinkos kilusia pavaduotoja alma žilinskiene net suorganizavusi kyšių ir duoklių išmušinėjimo gaują! Voliota ir kočiota spaudoje, internete, TV, turinti problemų dėl alkoholio, pati net teisme nesugebanti paaiškinti už ką atleidžia iš darbo žmones, teismuose prieš mane iššvaisčiusi virš 50 tūkstančių litų mokesčių mokėtojų pinigų, mokėdama man priteistas sumas bandžiusi nuvogti nuo manęs dalį pinigų (juos "išlupti" iš "garsiosios vadybininkės" prireikė net Generalinės prokuratūros ir VMI pagalbos!!!) ir t. t. ir t. t.- sėdi sau, direktoriauja kavutės su brendžiu įkalus!? Žandus papūtus ir ką!

Iš TS-LKD Onytės Kyšininkytės nuotykių albumėlio_2

Iš TS-LKD Onytės Kyšininkytės nuotykių albumėlio_2 portretas
O ko nesėdėt, jei už nugaros TS-LKD partijos bendraminčiai, giminingos sielos, o virš jos savivaldybėje dar kupčinsko sukonstruota sėdi iš tokių gricienių gaunamų kyšiukų mylėtojų visa piramidė! Ištrauksi tokį bagdoniuką iš pagrindo ir piramidė gali griūti! O siaube! Šitiek dirbta, šitiek sunkumų ir gėdos pergyventa! Na, bet vertėjo pasistengti! Pinigėliai tik maloniai šlama, tarytum ošia!.. Svarbiausia - sąžinę kaip nors užsiliūliuoti, ir nutaisyti snukelį - lyg aš čia ir ne prie ko! Tokias gricienes skiria, nuima ir myli savivaldybių merai. Paplokime jiems! P. S. TIESA - ONA DANUTĖ GRICIENĖ yra TS-LKD narė!!! Korupcijos pažiba!! Būk TS-LKD ir vogsi, grobsi kiek norėsi! Jei kas – tave balne už kanopų prilaikys partijos bendraminčiai, onytės kyšininkytės klonai! Apsidairyk, tokių Tavo aplinkoje pilna!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių