Oficialiai atidarytas „Lidl“ logistikos centras

Vokietijos grandas „Lidl“ žengė tvirtą žingsnį Lietuvoje ir oficialiai atvėrė pagrindinio objekto – logistikos centro duris. Iš čia įvairios prekės bus paskirstytos į prekybos centrus.

Atidarymo akimirkos

Kauno rajone iškilmingai atidarytas „Vokietijos parduotuvių tinklo „Lidl“ logistikos centras. Atidarymo šventėje dalyvavo ir garbūs politikai. Sveikinimo žodį tarė Ūkio ministras Evaldas Gustas, tikindamas, kad tai vienas didžiausių pastarojo laikotarpio objektų.

Tuo tarpu Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis džiaugėsi naujomis darbo vietomis bei investicijų gausa.

„Kiekvienas vandens sudrumstimas ateina į gerą. Dėkojame, kad „Lidl“ įrodė, jog Kauno regionas yra geriausia vieta investicijoms. Tikėkimės, kad bus išlaikytas pažadas ir parduotuvės lentynose bus apie 50 proc. lietuviškų prekių“, – savo kalboje minėjo Kauno vadovas.

Modernūs sprendimai

Naujai atidarytas „Lidl“ logistikos centras pasižymi didelėmis erdvėmis ir naujų technologijų gausa. Viso centro plotas užima tiek, kiek būtų šeši futbolo stadionai. Erdvė suskirstyta į tam tikras zonas: virš 42 tūkst. kvadratinių metrų užima sandėliavimo ir biurų patalpos. Dar 14 tūkst. kvadratinių metrų skirta šaldymo erdvėms.

Ramučiuose atidarytame logistikos centre gausu aplinką tausojančių sprendimų. Visame pastate įrengtas LED apšvietimas bei stengiamasi kuo daugiau naudoti ir natūralios dienos šviesos. Tai padeda taupyti energiją. Be to, įmonė naudoja Lietuvoje pagamintą energiją.

Kitas inovatyvus sprendimas – išnaudoti vėdinimo ir šaldymo įrenginiuose gaunamą šilumą panaudoti viso pastato apšiltinimui. Taip pat „Lidl“ logistikos centre veikia ir rūšiavimo technika, kuri leidžia atliekas panaudoti dar kartą.

Už įvairius draugiškus aplinkai sprendimus, logistikos centras jau gavo tarptautinį sertifikatą „Breem In-Use“. Tai pirmasis pramoninis objektas Baltijos šalyse gavęs tokį įvertinimą. Sertifikatas patvirtina, kad pastatas daro mažiausią poveikį aplinkai.

Iš viso šiame logistikos centre įkurtos šešios skirtingų temperatūrų erdvės, kuriose bus laikomi įvairiausi maisto ir buitiniai produktai.

Investicijos Lietuvoje

Atidarius logistikos centrą, „Lild“ sparčiai artėja ir prie parduotuvių atidarymo. Kol kas konkreti data dar neskelbiama, nes derinami paskutiniai akcentai. Pranešama tik tai, kad „Lidl“ parduotuvės Lietuvoje duris atvers šių metų pirmąjį pusmetį. Ir didžioji dauguma prekybos centrų atsidarys tą pačią dieną.

„Mes turime tik vieną progą, kada kompleksiškai atsidaryti Lietuvoje, todėl turime gerai pasiruošti“, - pristatymo metu kalbėjo už „Lidl“ plėtrą Lietuvoje atsakingas Marius Kybortas.

Vokiečių parduotuvėse bus prekiaujama apie 1600 produktų ir prekės ženklų. Tikimasi per šiuos metus „Lidl“ prekybos centruose įdarbins daugiau nei 1300 darbuotojų. Skaičiuojama, kad šiemet mūsų šalyje bus atidaryta 20 parduotuvių.

„Lidl“ atstovai tikina, kad darbuotojams bus sudarytos geriausios darbo sąlygos. Logistikos centre žmonės galės dirbti sau patogiu laiku, o atlyginimas bus mokamas minutės tikslumu. Kadangi sandėliai yra Ramučiuose, darbuotojus iš Kauno paims specialus nemokamas transportas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
Patikėsiu žemesnėm kainom tik tada, kai pamatysiu

sėkmės

sėkmės portretas
ir mažesnių kainų -skanesnių sveikesnių produktų SĖKMĖS

ŠIAIP

ŠIAIP portretas
LIDL'AS svarbus tik pačiam LIDL'ui
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių