N.Venckienei skirta bauda už teismo sprendimo nevykdymą

Kėdainių rajono apylinkės teismas teisėjai Neringai Venckienei skyrė piniginę baudą už teismo sprendimo perduoti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą jos motinai nevykdymo.

„N.Venckienei už sprendimo dalies, įpareigojančios N.Venckienę perduoti mergaitę jos motinai L.Stankūnaitei, nevykdymą teismas paskyrė baudą – po 200 litų už kiekvieną uždelstą įvykdyti teismo sprendimo dieną nuo 2011 metų gruodžio 31 dienos iki teismo sprendimo įvykdymo išieškotojos L.Stankūnaitės naudai“, – sakoma teismo atstovės ryšiams su visuomene Lucijos Jakštos pranešime.

„Teismas pripažino faktą, jog N.Venckienė, suvokdama teismo sprendimo nevykdymo pasekmes, piktybiškai vengia vykdyti teismo sprendimą ir tokiu būdu grubiai pažeidžia kitų proceso dalyvių teises bei delsdama vykdyti sprendimą, sąmoningai apsunkina jo įvykdymą“, – rašoma pranešime.

Bauda skirta antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymu. Šis prašymas patenkintas iš dalies, nes antstolė prašė skirti maksimalaus įstatyme nustatyto dydžio baudą, t.y. po 1 tūkst. litų už kiekvieną teismo sprendimo nevykdymo dieną.

„Nustatant baudos dydį teismas atkreipė dėmesį į skirtinos baudos tikslą, kuris yra susijęs ne tik su siekiu finansiškai nubausti asmenį už teismo sprendimo nevykdymą, bet ir su proceso šalies skatinimu tinkamai ir savalaikiai įvykdyti teismo sprendimą, todėl teismas laikėsi nuostatos, jog maksimalios baudos skyrimas fiziniam asmeniui neatitiktų baudos skyrimo tikslų ir paskirties, todėl skirtinos baudos dydį mažino iki 200 litų už kiekvieną teismo sprendimo nevykdymo dieną“, – aiškinama pranešime.

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Panevėžio apygardos teismui.

N.Venckienės mama Laimutė Kedienė portalą 1kaunodiena.lt patikino, kad šis teismo sprendimas bus skundžiamas.

Skaičiuojant nuo termino pradžios N.Venckienei paskirta bauda jau yra pasiekusi 18 tūkst. litų sumą.

Kėdainių rajono apylinkės teismas dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė D.Kedžio sesers, Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės globojamą mergaitę perduoti jos motinai, tačiau sprendimas iki šiol neįvykdytas.

Praėjusį ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas išdavė leidimą antstolei S.Vaicekauskienei prievarta paimti vaiką iš N.Venckienės namų. Tačiau penktadienį bandymas tai padaryti buvo nesėkmingas.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

o kedofilai domejosi

o kedofilai domejosi portretas
is kokiu pinigu gyvens L.Stankunaite- 6 000 lt. per menesi mokes N. Venckiene cha cha cha!

Vis šis tas

Vis šis tas portretas
Tie pinigai -ta bauda eis i Stankūnaitės saskaitą- visai neblogai -6000 i mėnesiį-taigi lai Stankūnaitė neskubina atsiimt vaiko-daugiau kris į jos saskaitą

JEI VEL NEVYKDAYMA DAR KARTA

JEI VEL NEVYKDAYMA DAR KARTA portretas
Gresa bauda uz nevykdoma kiekvienam per diena 200.+400+600+800+1000ir++++
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių