N.Venckienei iškelta dar viena drausmės byla

Dėl viešų pasisakymų, raginančių gyventojus patiems vykdyti teisingumą, nesikreipiant į teismus, Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei iškelta drausmės byla.

Ją trečiadienį iškėlė Vilniuje posėdžiavusi Teisėjų etikos ir drausmės komisija. Ji išnagrinėjo tris teikimus dėl teismo sprendimo vykdymo, teisėjos viešų pasisakymų žiniasklaidoje apie teisingumo būklę ir N.Venckienės komentarų apie vaiką perduoti motinai Laimutei Stankūnaitei bandančią antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Teikimus komisijai parašė L.Stankūnaitė, jos advokatas Gintaras Černiauskas ir Teisėjų taryba. Jie teigė, kad N.Venckienė žemina teisėjo vardą, nes ne tik nevykdo teismo sprendimo, bet ir viešai ragina žmones patiems vykdyti teisingumą.

''Komisija priimdama savo išvadas, konstatuoja, kad teisėja galimai nesilaikė lojalumo, solidarumo, pagarbos ir pavyzdingumo principų, įtvirtintų Teisėjų etikos kodekse. Manome, kad lojalumo ir solidarumo principų pažeidimas pasireiškė teisėjos viešais pasisakymais ir jos elgesiu vykdant teismo sprendimą, kada yra nesivadovaujama priimtu teismo sprendimu, reiškiami raginimai ar siūlymai neginti savo teisių kreipiantis nustatyta tvarka kreipiantis į teismą, kaip teisinėje valstybėje turi elgtis kiekvienas asmuo, kuris, mano, kad jo teisės pažeistos, o siūlo elgtis savavališkai, kažkaip ne įstatymo nustatytu būdu ginti savo teises", – žurnalistams po posėdžio sakė Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Algis Norkūnas.

Kėdainių rajono apylinkės teismui kovo 22 dieną leidus naudoti prievartą prieš asmenis, trukdančius vykdyti teismo sprendimą, N.Venckienė pasiūlė žmonėms patiems vykdyti teisingumą.

„Vienintelė viltis žmonės, nes čia jokio teisingumo Lietuvoje nėra ir dar, ką aš galiu pasakyti, jei kam taip atsitiktų, kad jūsų vaiką prievartautų, tai jūs net nesikreipkite ir to teisingumo neieškokite, o pasidarykite teisingumą patys, nes čia jau jokio teisingumo pasiekti Lietuvoje neįmanoma“, - LNK televizijai tada sakė N.Venckienė. Ji taip pat pareiškė, kad antstolė nebent gali baimintis Andriaus Ūso draugų, nes jis šventė su draugais ir mirė griovyje.

Reaguodama į šį pasisakymą Teisėjų etikos ir drausmės komisija sako, kad teisėjas turi pagarbiai turi elgtis su kitais žmonėmis.

„Vaiko klausimą sprendžiant buvo priimtas Kėdainių teismo sprendimas. Yra teismo sprendimas, nuspręsta, kad jį reikia vykdyti. (...) Vykant teismo sprendimą teisėjai reikia bendradarbiauti su institucijomis, kurios atlieka savo darbą. Šiuo atveju manome, kad vaiko perdavimo dieną, jei teisėjas neteikia informacijos, kas yra su jo globotine, kodėl negali vykti ar informacijos neteikimas, toks elgesys išreiškia, kad teisėjas savo asmeninius reikalus tvarko nepagarbiai, negerbia kitų institucijų darbo, nevertina jų, dėl to privačių reikalų sprendimas neatitinka nei įstatymų, nei teisėjams keliamų pagrįstumo ir lojalumo reikalavimų“, – sakė A.Norkūnas.

N.Venckienei iškeltą drausmės bylą nagrinės Teisėjų garbės teismas.

Tai yra jau penktoji N.Venckienei iškelta drausmės byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

smirdanti prezidentura

smirdanti prezidentura  portretas
venckienei nuobaudu neskirs nes juk ,,tai tik zodziai,,

birute

birute portretas
teisingai teiseja neringa ir daro,kad ragina zmones patiems vykdyti teisinguma.juk jau neteisybe ir pazeminimas zemesniuju perdaug akivaizdus.nenuleiskime ranku,kovokime uz teisiguma visomis imanomis ir neimanomis priemonemis,juk stankunaites interesus gina visa supuvusi sistema,bet nepavyks,net negalvokite.juk patarle sako-yla is maiso vistiek islenda.taip ir ju klastojimai ,negeri,neteiseti veiksmai tuoj tuoj atsiskleis-as situo visiskai isitikinusi.

Observotori

Observotori  portretas
Ar tikrai Venckienė ragino gyventojus nesikreipti į teismus ir vykdyti teisingumą patiems? Kur ji su tokiais pareiškimais kreipėsi į tautą? Kada? Gal galėtų kas pacituoti?..
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių