N.Venckienė pareiškė nušalinimą Panevėžio teisėjams

Dukterėčios globos siekianti Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė antradienį pareiškė nušalinimą visam Panevėžio apygardos teismui.

„Nušalinimas buvo pareikštas iš karto, vos prasidėjus teismo posėdžiui“, – sakė Panevėžio apygardos teismo atstovė spaudai Jolita Gudelienė.

Pasak J.Gudelienės, dėl pareikšto nušalinimo visiems Panevėžio apygardos teismo teisėjams spręs Lietuvos apeliacinis teismas. Jis tą turėtų padaryti per tris dienas.

J.Gudelienės teigimu, vienas iš N.Venckienės Panevėžio apygardos teismo teisėjų nušalinimo motyvų – 2010 metais Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Prano Šimkaus raštas, kuriuo jis kreipėsi į Apeliacinį teismą, reikšdamas Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų nusišalinimą nuo Andriaus Ūso bylos nagrinėjimo ir prašydamas šią pedofilijos bylą perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui.

Prašymą dėl bylos perdavimo Lietuvos apeliacinis teismas tuomet patenkino – byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Todėl, N.Venckienės nuomone, analogiškai turėjo pasielgti ir Civilinių bylų skyriaus teisėjai.

Posėdyje antradienį dalyvavo N.Venckienė, Laimutė Stankūnaitė bei Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai.

N.Venckienė apskundė pernai gruodžio 16 dieną priimtą Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą, pagal kurį dukra motinai L.Stankūnaitei turėjo būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, nepaisant to, ar bus paduotas apeliacinis skundas. Teismas taip pat įpareigojo ilginti motinos ir dukros pasimatymų laiką.

L.Stankūnaitė dėl teismo sprendimo įvykdymo yra kreipusis į Kauno antstolę. Tačiau jai įvykdyti teismo sprendimo taip pat nepavyko.

Kėdainių teismas 2010-ųjų gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

NERINGAI

NERINGAI portretas
NERINGA MES VISI PADORUS LIETUVOS ZMONES ESAME SU JUMIS IR MERGAITE!!!KIEKVIENA MINUTE ZINOKITE ,KAD JUS ESATE NE VIENA,KAD MES JUMIS!!!! STIPRYBES JUMS!!!

50KOMENTARUI

50KOMENTARUI portretas
O KOKS TAMSTAI SKIRTUMAS???

33 WWW KOEMNTARUI

33 WWW KOEMNTARUI portretas
JOO JUOKINGIAUSIA TAI ,KAI RODE PER ZINIAS,KAI TEISME TIE APSAUGINIAI ,KAI ATVEDE TA STANKE JI ATSISEDO PRIE STALO ZUBUS PERKREIPUS,TAI TIE APLIN K JA ATRODO ,KAD JA TEISME KASNORS AR GRIEBS AR DAR KA NORS DARYS???JUOKINGAI JIE VARO!!!KA NORI TUOM PARODYTI NEAISKU...O KITUR RASO ,KAD JI VIENA VAIKSTO AR TAI PO AKROPOLI AR SAKE MATE IS TEVU NAMU ISEINANCIA RASE KOMENTARUOSE...TAI KAS VYKSTA???KAM TAS CIRKAS???
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių