N.Venckienė nusivelka mantiją – prezidentė ją atleido iš pareigų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo iš Kauno apygardos teismo teisėjų atleido Neringą Venckienę.

„Atsižvelgdama į N.Venckienės prašymą ir Teisėjų tarybos patarimą prezidentė pasirašė dekretą“, – pirmadienį sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Pasak jos, dekretas įsigalioja nuo pasirašymo dienos.

Teisėjų taryba penktadienį nusprendė siūlyti prezidentei atleisti iš pareigų Kauno apygardos teismo teisėją N.Venckienę.

Iš teisėjos pareigų N.Venckienė pasitraukė savo noru. Jis neslepia ketinanti dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Lietuvą sudrebinusi pedofilijos istorija buvo tarsi lakmuso popierėlis, atidengęs nesuvokiamai gilias mūsų politinio ir teisinio gyvenimo duobes. Daugelis žinojome, kad tokių duobių esama, bet kad jos tokio gylio, nė neįsivaizdavome. Akivaizdu, kad esmingiausios visuomeninio gyvenimo destrukcijos priežastys glūdi neveiksnioje teisėsaugoje, visoje Lietuvos teisinėje sistemoje, kuri netarnauja žmogui, negina žmogaus“, – prezidentei praėjusią savaitę adresuotame rašte, kuriame prašė ją atleisti iš teisėjos pareigų, teigė N.Venckienė.

Prašyme prezidentei N.Venckienė pabrėžė, kad negali būti sistemos dalis, kurioje, jos teigimu, veši korupcija, o teisingumas deklaruojamas, bet neįgyvendinamas.

Praėjusią savaitę Seimas panaikino teisėjos neliečiamybę.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linkime

linkime portretas
linkime Jums gerb. Neringa kantrybes, sekmes ir sveikatos!

to 1

to 1 portretas
jos tikrai labai prireiks , irodinejant savo ispustu nesamoniu burbulo 'tiesas' .

ha

ha portretas
Manau kad negalima buvo atleisti tipo savo noru, reikejo nusalinti nuo tarnybos (suspenduoti) o veliau jeigu teismai irodys ismesti be jokiu sac. garantiju.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių