N.Venckienė: nusikaltimą padariau ne aš, dauguma teisėjų – korumpuoti

Buvusi Kauno teisėja, dabartinė Seimo narė Neringa Venckienė teigia nepasitikinti teismais, todėl nesutinka, kad būtų panaikintas jos teisinis imunitetas. Ji taip pat tvirtino, kad anksčiau paramą jai yra žadėjęs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Seime prie manęs buvo priėjęs gerbiamas premjeras Algirdas Butkevičius dar prieš jį paskiriant premjeru ir pasakė: mes tave, Neringa, palaikysime. Nežinau, kokia dabar jų pozicija, kas pasikeitė“, – antradienį per spaudos konferenciją Seime sakė N.Venckienė.

Ji teigė, kad tai įvyko gruodį parlamento rūmuose.

Tuo metu socialdemokratų lyderis premjeras A. Butkevičius pareiškė nekalbėjęs su N. Venckiene dėl jos teisinio imuniteto, paneigdamas buvusios teisėjos anksčiau antradienį išsakytus teiginius.

„Galiu labai aiškiai pasakyti, kad su ponia Venckiene jokio pokalbio ir susitikimo dėl imuniteto atėmimo ar palikimo nebuvo“, – antradienį žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

Jis teigė, kad socialdemokratai balsuos už teisinės neliečiamybės panaikinimą.

„Mes jau ne vieną kartą esame išsakę savo ir, aš manau, kartoti 100 kartų vargu ar reikia (...). Mes seniai sakėme, kad tai yra teismų prerogatyva ir politikai, suprasdami teisinės valstybės principus, negali kištis į teismų darbą ir blokuoti tam tikrų sprendimų priėmimo“, – teigė A.Butkevičius.

Seimo LSDP frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė viešai irgi yra sakiusi, kad frakcija palaikys prokuroro prašymą panaikinti Seimo narės N.Venckienės teisinę neliečiamybę, nes frakcija taip balsavo ir pernai birželį, kai buvo naikinamas N.Venckienės, kaip teisėjos, imunitetas.

„Jeigu aš pasitikėčiau teismais, aš tikrai sutikčiau dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo. Bet aš, kaip 90 proc. Lietuvos gyventojų, manau, kad dauguma teisėjų Lietuvoje yra korumpuoti. Teismų vadovybė siekia, kad mane, kalbėjusią apie problemas teisėsaugoje, kuo greičiau nubaustų“, – per spaudos konferenciją kalbėjo eksteisėja.

Anot jos, šiuo atveju svarbiausia aplinkybė – kad generalinis prokuroras Darius Valys, pateikęs Seimui prašymą dėl N.Venckienės teisinio imuniteto panaikinimo, neatnešė vaizdo įrašo, kuris fiksavo, kas gegužės 17 dieną vyko Garliavoje.

„Tas vaizdo įrašas patvirtintų, kad nusikaltimus dariau ne aš, bet tie asmenys, kurie metė antklodę mergaitei ant galvos, plėšė jos rankas, man taip pat laužė rankas ir kurie ją prievarta išplėšė ir išnešė“, – kalbėjo N.Venckienė.

„Drąsos kelio“ partijos pirmininkas Jonas Varkala teigė pats buvęs Garliavoje praėjusių metų gegužės 17 dieną ir matęs, kaip vyko mažametės mergaitės perdavimas motinai.

„Aš mačiau ir sakau: tai buvo grobimas. Su visais grobimo atributais – su guminėmis pirštinėmis, su psichotropine kaldruke (...)“, – teigė jis.

Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcija, kuriai vadovauja N.Venckienė, ketina kreiptis į prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimą, Lietuvos ir užsienio žmogaus teisių gynimo organizacijas, užsienio šalių ambasadas, kad būtų tarpininkaujama, paraginant Generalinę prokuratūrą pateikti Seimo nariams minėtą vaizdo įrašą.

„Aš manau, kad tiesos Lietuvoje surasti jau nebegaliu“, – tvirtino N.Venckienė.

Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos narys Povilas Gylys per spaudos konferenciją atkreipė dėmesį, kad pirmą kartą prokuroro prašyme yra žodis „suimti“.

„Kituose teikimuose, daugelyje kitų, susijusiuose su rimtesniais dalykais, nebuvo žodžio “suimti", – pabrėžė jis.

P.Gylys vylėsi, kad Seime užteks balsų, jog nebūtų duotas leidimas patraukti parlamentarę baudžiamojon atsakomybėn. Tačiau N.Venckienė sakė niekieno paramos pati neprašysianti.

„Aš neprašysiu tikrai niekieno. Jeigu jie per ketverius metus susidarė tokį vaizdą, kad aš kalta, o kalti ne tie, kas mergaitę išnaudojo, tai jų sąžinės reikalas“, – teigė ji.

Gruodžio pabaigoje generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę N.Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę. Panaikinti N.Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N.Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas. Ji įtariama nevykdžiusi teismo sprendimo perduoti mergaitę motinai ir psichiškai gniuždžiusi vaiką.

Prokurorų teigimu, surinkti duomenys leidžia manyti, kad N.Venckienė padarė penkis nusikaltimus: prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimti Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, šiemet gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką  ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

Praėjusios kadencijos Seimas birželį panaikino N.Venckienės, kaip Kauno apygardos teismo teisėjos, imunitetą. Tuomet N.Venckienė pasitraukė iš teisėjos pareigų.

Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

N.Venckienė į parlamentą išrinkta pagal „Drąsos kelio“ partijos sąrašą.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją panaudojus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Teismas visiškai išteisino tvirkinimu kaltintą velionį Andrių Ūsą. Tačiau šis teismo sprendimas dar nėra įsiteisėjęs, jis yra apskųstas aukštesnės instancijos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

che

che portretas
tai vel galesi ,,susirgti", ka nors issioperuosi :))). Juk moki apsimetineti ligone :)))

uk

uk portretas
Šiuo metu aš esu Kent Christ Church universiteto studente, kur aš mokausi socialinį darbą, tapti socialines sistemos darbuotoja.Socialinio darbo sistema visiškai skiriasi čia UK.Kai aš paaiškinu savo kuratoriui apie tai kas vyksta dabar Lietuvoje su jumis ir kaip žiauriai Deimante buvo paimtas iš savo gymtu namų .... jie tiesiog Dont believe me,jie negali tuo patiketi.... visa tai skamba labai laukinių "zmoniu" elgesys ir visi destytojai studentai negali įsivaizduoti šį savovadavima jiems netelpa i galva ,kad taip gali buti pasauli ir dar Europoi.....

PILKASIS KARDINOLAS

PILKASIS KARDINOLAS portretas
visu zudyniu organizatorius,maisto kurstytoja,vaiko grobike,skundu rasinetoja,smezike-kale is Garliavos,klonio gatves.
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių