N.Venckienė nori, kad vaiko grąžinimas būtų transliuojamas per TV

Neringa Venckienė nori, kad televizijos tiesiogiai transliuotų paregūnų veiksmus, kai bus jėga perduodama jos globotinė.

N.Venckienė nusiuntė prašymą prezidentei, Seimo, Vyriausybės vadovams, vaiko teisių apsaugos institucijoms, Antstolių rūmams, televizijų stočių vadovams tiesiogiai transliuoti, kai jos velionio brolio Drąsiaus Kedžio dukra bus prievarta grąžinama mamai Laimutei Stankūnaitei.

N.Venckienė aiškina, kad nėra informuota apie mažametės perdavimo tvarką ir procedūrą. „Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat yra pabrėžusi, kad svarbiausia – vaiko interesai, prievarta prieš vaiką negalima“, – rašo N.Venckienė.

Ji akcentavo, kad kovo 23 d. antstolei Sonatai Vaicekauskienei bandant įvykdyti teismo sprendimą mergaitė buvo žalojama ir fiziškai, ir psichologiškai.

„Ši byla sukėlė didelį rezonansą visuomenėje, todėl būtina, kad ne tik mes, mažametės artimieji, bet ir visuomenė matytų, jog tiek antstolės, tiek išieškotojos, tiek kitų institucijų, padedančių įvykdyti teismo sprendimą, pareigūnų veiksmai yra teisėti. O tai galima padaryti tik fiksuojant vaiko perdavimą viešai“, – įsitikinusi N.Venckienė.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos, kuri irgi gavo prašymą, direktorė Odeta Tarvydienė mano, kad tiesioginė transliacija vykdant teismo sprendimą būtų žalinga vaikui. „Manau, kad filmuoti galėtų pati antstolė ir, jei kiltų klausimų, abejonių dėl jos veiksmų prieš mergaitę, būtų galima šią medžiagą naudoti ikiteisminiam tyrimui. O vieša transliacija per televizijas būtų meškos paslauga mažametei. Ji turi teisę į privatumą“, – mano O.Tarvydienė.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sakė irgi nepritarsiantis tokiam prašymui. „Tai atimtų iš vaiko vaikystę“, – tvirtino ministras.

Teismo sprendimo dėl D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters perdavimo motinai kovo 23 dieną kilus susistumdymui nepavyko įgyvendinti, kai iškilus grėsmei mergaitės sveikatai, grumtynes nutraukė Kauno rajono vaiko teisių apsaugos specialistė.

S.Vaicekauskienė sakė, kad pasirengta pakartotiniam bandymui jėga paimti mergaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sita

sita portretas
gyvate nersa susipyko su protu!ko ji nefilmavo kai su broliu slave jiems neparankius zmones?ko ji nefilmuoja ko mokina savo kalime ikalinta svetima mergyte?viska reikejo filmuoti!musu vaikai nezino tokiu metu budami zodzio pedofilile ir pan..ko jinai mokina?baisu ..ir dar teiseja gali vadintis ziurke sita?

to sita

to sita portretas
esi neisaukleta,nepraustaburneir neismanele-tokia pati kaip stankunaite

klausimas venckienei

klausimas venckienei portretas
ar nesapnuoji,brolio nuzudytu,tavo paniekintu furmonaviciaus ir narusevicienes,ir sazine netrukdo psichologiskai prievartaut ikalinta mergaite,
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių