N.Venckienę Kauno apygardos teisme pakeis teisėjas iš Lazdijų

Teisėjų Taryba pritarė, kad į Neringos Venckienės vietą Kauno apygardos teisme būtų paskirtas teisėjas Viktoras Preikšas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininką V.Preikšą skirti į atsilaisvinusią N.Venckienės vietą Kauno apygardos teisme.

Teisėjų taryba vykusiame posėdyje pritarė šiai kandidatūrai ir rekomendavo teisėją V.Preikšą atleisti iš Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininko pareigų.

Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja Žydrė Talačkaitė informavo, kad teisėjų atranka buvusios teisėjos N.Venckienės vietai užimti nebuvo skelbta.

Šių matų vasario mėnesį vyko teisėjų atranka į Kauno apygardos teismą. Tuokart Prezidentė pasirinko dvi teisėjas, kurios jau pradėjo darbą Kauno teisme.

Minėtoje atrankoje dalyvavo ir V.Preikšas. Tąsyk Prezidentė V.Preikšos nepasirinko.

Tačiau pagal galiojančią tvarką jei nuo ankstesnės atrankos nepraėjo daugiau nei pusė metų Prezidentė gali pasirinkti teisėją iš dalyvavusių ankstesnėje atrankoje.

Prezidentė pasinaudojo šią tvarka. Todėl nauja teisėjų atranką į atsilaisvinusią N.Venckienės vietą nebuvo skelbta, D.Grybauskaitė pasirinko V.Preikšą.

Tiesa, atranka į Kauno apygardos teismo teisėjus vis tik yra paskelbta liepos 27 dieną. Kandidatų sąrašas bus sudarytas rugsėjo 7 dieną.

Pasak komunikacijos skyriaus vadovės Ž.Talačkaitės, viena teisėjo vieta buvo perkelta iš Kauno apygardos administracinio teismo į Kauno apygardos teismą. Būtent šiai vietai ir yra paskelbta atranka.

Ž.Talačkaitė patvirtino, kad Prezidentė D.Grybauskaitė dar nepasirašė dekreto dėl buvusio Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininko V.Preikšo paskyrimo į Kauno apygardos teismo teisėjus.


Šiame straipsnyje: teisėjasNeringa Venckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda  portretas
Susidorojo klanas su Neringa ir ptenkinti.

Drasiaus kelias

Drasiaus kelias portretas
Reikia pakeisti, nes ponia eksteiseja jau ruosiasi kitoms atsakingoms pareigoms. Jos laukia atsakingas darbas Seime Drasiaus kelio priesakyje. Kiekvienas drasietis tures pasikabinti zudiko D.Kedzio portreta savo busimame kabinete ir laikyti krypti, kuria vykde Drasius.

JURGIS

JURGIS portretas
Dar suka maitvanagiai ratais,nes išsprūdo ir gydosi šlykščias ne vien tik fizines , bet ir moralines žaizdas.Be to ruošiasi ir laukia antros "krizės",kaip sakė prezidentė, tada vėl puls dar intensyviau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių