Nuteistiesiems surengtas etnografinis protų mūšis

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namuose-atviroje kolonijoje rugpjūčio 27 d. Lietuvos liaudies buities muziejus surengė protų mūšį, skirtą Etnografinių regionų metams paminėti. Protų mūšyje teko atsakinėti į klausimus iš etnografijos srities. Žaidime dalyvavo ir varžėsi keturios nuteistųjų komandos. Buvo surengti šešis turai, kurie buvo sudaryti iš dviejų bendrųjų, švenčių ir papročių, „pasuk galvelę“, vaizdinių bei video klausimų.

Dviem lyderėm komandom, surinkusiom po vienodą taškų skaičių, teko pakovoti – joms buvo užduoti papildomi klausimai. Pergalę iškovojo „Žemaičių” komanda. Nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos liaudies buities muziejaus suvenyrais ir dovanomis. 

Idėja surengti protų mūšį kilo muziejininkam, kurie Etnografinių regionų metų proga važinėjo į bibliotekas ir mokyklas. Šia iniciatyva norima pabrėžti etnografinių regionų istorinę ir kultūrinę svarbą. Lietuvos liaudies buities muziejus nusprendė į savo grafiką įtraukti Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją.

Įgyvendinant Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus patvirtintą Nuteistųjų socialinės integracijos programą, Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija 2012 m. rugsėjo 12 d pasirašė sutartį su su Lietuvos liaudies buities muziejumi. Šios programos pagrindiniai tikslai – siekti platesnio nuteistųjų įtraukimo į visuomenei naudingą veiklą; plėtoti visuomeninės pagalbos nuteistiesiems formas, padedant nuteistiesiems tapti įstatymus, žmogiškąsias vertybes ir visuomenės saugumą gerbiančiais žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mergų

Mergų portretas
jiems dar neveža?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių