Nustebo: kodėl Pramonės prospekte išardė šaligatvį?

  • Teksto dydis:

Kauniečiai pastebėjo, kad Pramonės prospekte darbininkai nuo pėsčiųjų ir dviratininkų tako nulupo asfaltą, kuris buvo paklotas vos prieš kelerius metus. Miesto atstovai pažymėjo, kad šioje Kauno dalyje bus įrengtas platesnis takas, tad bus patogiau juo naudotis tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams.

"Kauno dienos" skaitytojai pasidalijo informacija, jog Pramonės prospekte prasidėjo pėsčiųjų tako tvarkymo darbai. Tačiau kauniečiai stebėjosi, mat šioje gatvėje ganėtinai neseniai buvo nutiestas naujas asfalto dangos takas pėstiesiems.

"Buvo geras takas, niekur nesuskilęs, kad reikėtų remontuoti. Juk visai neseniai jį nutiesė, tačiau jau dabar kelininkai visą dangą nuėmė. Kiek girdėjau, klos plyteles. Toks pinigų švaistymas atrodo, kai nuardo gerą taką ir vietoj jo plyteles kloja. Ant asfalto juk ir dviratininkams, riedutininkams patogiau važinėti nei ant trinkelių, nes asfaltas vientisas", – savo pastebėjimais pasidalijo kaunietis Vitalijus.

Toks pinigų švaistymas atrodo, kai nuardo gerą taką ir vietoj jo plyteles kloja.

Miesto tvarkymo atstovai dienraščiui aiškino, jog tvarkyti pėsčiųjų ir dviratininkų taką Pramonės prospekte buvo nuspręsta dėl to, kad šiuo taku naudojasi daug žmonių. Pasak specialistų, sutvarkius Pramonės prospekto atkarpą nuo Partizanų iki K.Baršausko gatvės, bus patogiau visiems eismo dalyviams.

"2016 m. buvo atliktas tik kosmetinis remontas – neįrengiant naujų pagrindų suremontuotas šaligatvis, pakeista asfalto danga. Pastebėjome, kad taku Pramonės prospekte naudojasi labai daug dviratininkų ir pėsčiųjų. Kadangi esamo šaligatvio plotis yra tik 2,5 m, buvo priimtas sprendimas įrengti atskirą dviračių taką, pažymėtą raudonos spalvos asfaltu, kurio plotis – 2,5 m, o šalia – 1,5 m pločio šaligatvį. Įrengus atskirą dviračių taką bus sudarytos saugesnės ir patogesnės sąlygos tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams", – "Kauno dienai" komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Inga Bendokienė.

Pramonės prospekte bus įrengtas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Pramonės prospekto pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimo darbai finansuojami iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamų lėšų. Darbų kaina – 1,19 mln. eurų. Darbai bus baigti iki metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: pramonės prospektasišardė šaligatvįdviračių takaspėsčiųjų takasremonto darbaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

merijos mastymas

merijos mastymas portretas
JA NACALNYK TY DURAK.manau tuo viskas pasakyta.

G

G portretas
Romainiai užmiršti ! Lubinų , Romainių gatvės išviso be šaligatvių,be apšvietimo,be lietaus surinkimo.Kaune takus perkloja po kelis kartus !!!

BORDAKAS

BORDAKAS portretas
TIKRAI BUVO PUIKUS ŠALIGATVIS , MANAU DAUG KAINAVO , O DABAR VISKĄ IŠARDE TAI TIE DARBAI KAINUOS DVIGUBAI AR TRIGUBAI , KODEL TAIP NETAUSOJAMOS LEŠOS ,GERAS ŠEIMININKAS TIKRAI TO NEDARYTŲ ,, TAIKOS PR.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių