Nuspręsta: Vainatrakio kapinėse atsiras komercinis kvartalas

Kauno savivaldybės taryba nusprendė Kauno Vainatrakio kapinėse įsteigti komercinį kvartalą.

„Šiuo sprendimu būtų sudaromos galimybės komercinių kapinių veiklai. Išties infrastruktūra yra paruošta ir įsigaliojus šiam sprendimui, jos galėtų pradėti nedelsiant“, – posėdyje antradienį sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak jo, taip bus sudaroma galimybė rinktis laidojimo vietą su geresne infrastruktūra, tačiau pabrėžė, kad tai nereiškia, jog kitos kapinės bus apleidžiamos.

Kapinėse nuspręsta sukurti pusės hektaro ploto investicinį kvartalą, kuriame kapavietės rezervacija kainuos 600 eurų. Rezervavus komercinių kapinių vietą, ji asmeniui bus priskiriama 25–eriems metams.

Savivaldybė nurodo, kad į šį kvartalą buvo investuota daugiau kaip 84 tūkst. eurų: teritorija aptverta, apželdinta tujomis.

Bendras Vainatrakio kapinių plotas sudaro 80 hektarų, šiuo metu užlaidota – apie 2 hektarai, dar vienas hektaras paruoštas nekomerciniams laidojimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anzelmutė , degintuvo vadybininkė

Anzelmutė , degintuvo  vadybininkė portretas
Tam tikrą plotą paskirsime braškynui. Tręšime pelenukais iš naujojo degintuvo. Jį romėnai vadino krematoriumu , vienžo. Tikrai komerciška. Kur dabar užliejami takai------------pasėsim daugiamečių daržovių.

buvau ir maciau

buvau ir maciau portretas
tai kad jau yra padaryta net takeliai isalfaltuoti ir tujom apsodinti taip ir pagalvojau kad ponai laidosis

kada

kada portretas
bus uzasfaltuoti keliai i kapines ,nes zvirkeliai uzkniso juodai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių