Nuspręsta, kaip vadinsis naujasis Kauno koncertų centras

  • Teksto dydis:

Balsavimas baigtas – rezultatai aiškūs. Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto prieigose iškils Mikalojaus Konstantino Čiurlionio koncertų centras. Dar šiemet turėtų paaiškėti, kaip atrodys naujasis objektas – Kaunas skelbs tarptautinį architektūrinių idėjų konkursą.

Beveik 10 tūkst. kauniečių per praėjusias tris savaites pareiškė savo nuomonę, kaip turėtų būti pakrikštyta būsima nauja erdvė profesionaliajai muzikai. Daugiau kaip ketvirtadalis balsavusiųjų pasisakė už M. K. Čiurlionio vardą. Vienas žymiausių visų laikų Lietuvos kompozitorių ir dailininkų, chorvedys bei kultūros veikėjas sulaukė per pustrečio tūkstančio balsų.

„Jei vardas, tai tik M. K. Čiurlionis. Su didele pagarba visoms kitoms istorinėms muzikos asmenybėms, ši lietuviškosios kultūros ikona verta būti įamžinta aukščiausiu lygiu“, – savo pasirinkimą balsavimui skirtoje svetainėje koncertucentras.kaunas.lt panašiais argumentais grindė ne vienas savo balsą pareiškęs kaunietis.

Kauniečių ambicijos vaizdingą Nemuno krantinę H. ir O Minkovskių gatvėje paversti visuomenės traukos objektu įgauna pagreitį. Miestas pasirengęs kviesti garsiausius pasaulio architektus siūlyti savo idėjas naujajam objektui, kuris atsigręš į Kauno senamiestį kitoje Nemuno pusėje. Tai bus aukščiausių šiuolaikinių standartų akustinė erdvė, skelbia Kauno miesto savivaldybė.

Kiekvienas save gerbiantis Europos miestas turi kokybišką koncertinę erdvę. Tokią turės ir Kaunas.

„Miestas sėkmingai tvarkosi savo buitį, todėl jau privalome galvoti apie tai, kur Kaunas eis, kai apsikuops. Priežastis, kodėl pasirinkau mero darbą, buvo noras, kad Kaunas virstų moderniu miestu. Esu tikras, kad lygiai to paties nori ir daugelis kauniečių. Kiekvienas save gerbiantis Europos miestas turi kokybišką koncertinę erdvę. Tokią turės ir Kaunas. Turime parengę sklypo detalųjį planą. Kauniečiams išrinkus pavadinimą, toliau darome namų darbus ir ruošiamės architektūriniam konkursui“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Nemažai kauniečių vietoje dvylikos balsavimo sąraše išvardintų variantų teikė savo pasiūlymus. Dvi pačios populiariausios siūlytos pavardės – pasaulinio garso smuiko virtuozas Jascha Heifetzas ir maestro Vytautas Kernagis – buvo papildomai įtrauktos į bendrą balsavimą. Greta jų pridėti ir dažniausiai minėti bendriniai žodžiai: Lietuva bei Harmonija. Vis dėlto nė vienas iš jų nesulaukė tokio populiarumo kaip M. K. Čiurlionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V. Matijošaičiui

V. Matijošaičiui portretas
Dabar, kai sunkiausias ir atsakingiausias darbas padarytas, vardas išrinktas, lieka Visvaldai atlikti menką formalumą - paklausti kauniečių nuomonės ar jiems reikalingas tas koncertų centras už jų pinigus.

Vidas

Vidas portretas
Reikia gelbeti prieskario architektura.Kaune koncertu saliu uztenka,jos retai buna pilnos.Tai pinigu raskymas!!!

Linas

Linas portretas
Esu giliam liudesy...Jau geriau būtu Tadas Blinda.Kiek žinau pas jį šaikoje neblogai smuiku griežė AA čigonas,špyga taukuota!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių