Nusiprausti bus dar didesnė prabanga? Kaune gali brangti vanduo

Bendrovė „Kauno vandenys“ kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK), prašydama nustatyti didesnę šalto vandens kainą miestiečiams. Šis kreipimasis dar nereiškia kainų didėjimo – komisija gali prašymą atmesti kaip nepagrįstą.

„Dėl naujų kainų suderinimo bus aišku per du mėnesius. Tikimės, kad kovo mėnesį turėsime komisijos sprendimą. Kaina gali keistis nuo gegužės 1 dienos, pasibaigus šildymo sezonui. Kainą privalome suderinti, nes baigiasi senasis, 2007 sausio 1 – 2011 gruodžio 31 dienos kainos suderinimo laikotarpis. Galėjome rinktis tarp 3 ir 5 metų derinimo laikotarpio, tačiau įmonės valdyba nusprendė, kad rinksimės trumpesnįjį 2012-2014 metų laikotarpį, nes neaišku, kokia bus Europos Sąjungos finansavimo perspektyva po 2014 metų“, – sakė bendrovės „Kauno vandenys“ direktorius Vilius Burokas.

Pasak direktoriaus, galutinį kainos pokytį pateiks komisija. Gali būti, kad prašymas bus atmestas, kaip nepagrįstas – taip įmonei atsitiko 2010 metais.

Pritarus „Kauno vandenų“ siūlymui, vartotojams, gyvenantiems butuose, šalto vandens kaina padidės 17,1 procento – nuo 4,61 iki 5,4 Lt su PVM. Kaip pagrindinės didesnės kainos priežastys minimos per pastaruosius metus išaugusios sąnaudos, kurių dabartinė kaina esą neatspindi.

Taip pat planuojama nustatyti skirtingus mėnesinius įkainius gyventojams, kurie butuose turi nuosavus arba „Kauno vandenims“ priklausančius skaitiklius. Dabar šis mokestis butų savininkams yra 3,93 Lt su PVM, patvirtinus naujas kainas, turintiems bendrovės skaitiklius mokestis padidės 3,1 procento, o turintiems nuosavus – sumažės 45,2 procento.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas

cirkas portretas
atleidzia darbuotojus, o kelia vandens kaina.As suprantu,kad gerkles neuzkisi, bet 17 procentu???Ar jau visai galveles suminkstejo???

taip

taip portretas
infekciniu ligu specialistai tures daugiau darbo-apteksim brudu ir utelem.O jei rimtai,tai gal Burokui laikas pailset?Butu idomu suzinot, kokios tai sanaudos isaugo,kad reikia kaina kelt?

vokietka

vokietka portretas
Prienuose prie saltiniu "nemokamo " vandenuko pasisemt su kanistrais zmones eina pastoviai,semiasi ir is Kauno numeriais registruotu masinu islipe zmones-vezasi Kaunan, kartais susidaro ilgos eiles- sekit kaimynu pavyzdziu- atraskit svarius saltinius aplink Kauna ir pirmyn-kol kas ten dar vandenukas nemokamas.....o jau kur ir kaip pasisildyt ta vandenuka-cia kiekvieno ismones reikalas...
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių