Nušautų gandrų gyvybės kaina – 2600 litų

Kauno miesto apylinkės teismas antradienį baigė nagrinėti bylą, kurioje 23 metų Alanta Lauraitytė-Neverdauskienė kaltinama nušovusi du gandrus. Teismas savo sprendimą skelbs spalio 9 dieną.

Iki šiol jauna moteris buvo teisiama jos mergautine pavarde. Nuo paskutinio teisme vykusio teismo posėdžio jos statusas pasikeitė. A.Lauraitytė tapo A.Neverdauskiene.

Gandrų žudynių byla apipinta mįslėmis. Įtarimai dėl gandrų žudynių Romainiuose pradžioje buvo pareikšti tuo metu A.Lauraitytės sužadėtiniui „Ūkininko patarėjo“ redaktoriui Vyteniui Neverdauskui.

Leisgyviai gandrai buvo rasti pernai rugpjūčio 1 dieną pievoje netoli V.Neverdausko namų. Už kelių šimtų metrų nuo redaktoriaus gyvenantis kaimynas Henrikas Valionis liudijo, kad į gandrus šaudė V.Neverdauskas.

Aistringam medžiotojui V.Neverdauskui buvo surašytas pasižadėjimas neišvykti ir paimtas orinis šautuvas.

Tačiau praėjus kelioms dienoms, kai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, į pareigūnus kreipėsi A.Lauraitytė. Moteris „prisiminė“, kad į gandrus šaudė ji.

23-erių metų A.Neverdausko sužadėtinei pareikšti įtarimai dėl neteisėtos medžioklės. Teismas, išanalizavęs pateiktą medžiagą, apklausęs liudininkus, kaltinamąją nesiryžo skelbti nuosprendžio.

Buvo priimta nutartis atnaujinti įrodymų tyrimą ir paskirta atlikti eksperimentą siekiant nustatyti, ar liudininkas H.Valionis su žmona tikrai galėjo matyti, kas šaudė į gandrus.

Tačiau H.Valionis atsisakė atlikti eksperimentą, motyvuodamas tuo, kad nenori papildomo streso. Teismo posėdyje jis patvirtino esąs įsitikinęs, kad eksperimentas nereikalingas.

„Aš savo akimis mačiau, kaip šaudė V.Neverdauskas. Jos girdėjosi tik džiaugsmingi šūksniai“, – kartojo pensininkas.

H.Valionis ir vėl ėmė pasakoti, kad šautuvus V.Neverdauskas laiko garaže, specialiai tam įrengtoje vietoje. Lemtingą dieną esą V.Neverdauskas nubėgo į garažą, o iš jo išbėgęs su šautuvu ir ėmė šaudyti į paukščius.

Pensininkas tvirtino, kad sužadėtinius piktino tai, kad gandrai dergia ant jų naujai pastatyto namo stogo. Tačiau į liudininko pasakojimą įsiterpė A.Neverdauskienė. Jai pritarė ir sutuoktinis.

Jie ėmė aiškinti, kad H.Valionio atžvilgiu yra pradėti keli ikiteisminiai tyrimai. Esą nesugyvenamas kaimynas jau kartą buvo pareigūnų perspėtas dėl chuliganizmo. Kaimynų tarpusavio nesantaiką liudijančius dokumentus A.Neverdauskienė prašė prijunti prie bylos.

Valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė pasiūlė moterį pripažinti kalta, tačiau bausmės susijusios su laisvės atėmimu jai neskirti, o skirti 20 MGL (2600 litų) baudą.

„Esu kalta. Labai gailiuosi. Norėčiau, kad šis procesas greičiau baigtųsi. Man tai bus didžiulė pamoka“, – tokį paskutinį žodį teisme tarė A.Neverdauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Pažįstu Neverdauską. Ši mergužėlę jo 3 žmona. Pats Vytenis - labai nesąžiningas žmogus. Už tapimą jo žmona ji pasiaukojimo.

rima

rima portretas
gedos neturinti keista porele...ir jiems to paties

Xanax

Xanax portretas
Pigi kekse...ir tiek.
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių