Nuostolių turės visi ūkininkai

  • Teksto dydis:

Dėl nesibaigiančių liūčių ekstremali situacija paskelbta keliolikoje Lietuvos savivaldybių. Lietuvos ūkininkų sąjungos Kauno rajono skyriaus pirmininkė Genutė Staliūnienė mano, kad ją reikėtų skelbti visoje šalyje.

Pakaunės ūkininkų atstovė kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėju Alvydu Rimdeika ir buvusiu ilgamečiu Kauno rajono vadovu Petru Mikelioniu aplankė daugiau kaip šimtą pakaunės žemdirbių, domėjosi jų problemomis.

"Vieni laukai skęsta daugiau, kiti mažiau, tačiau nukentėjo visi be išimties", – pastebėjo išvykos dalyviai. Pasak jų, blogiausia ne tai, kad liko nenuimta maždaug 10 proc. derliaus, o kad nuimtas derlius yra blogos kokybės, smarkiai krito supirkimo kainos, ūkininkams sunku atsiskaityti su bankais ir tęsti pradėtus projektus.

Taigi, laukia liūdnas pavasaris.

G.Staliūnienė tvirtino, kad nuostolių turės visi, net ir tie, kurie spėjo nuimti derlių, – jie negalėjo laiku pasėti, o jei pasėjo – dirva užmirko, ir neaišku, ar kas sudygs. "Taigi, laukia liūdnas pavasaris", – atsiduso ūkininkė.

Ne ką geresnė ir cukrinių runkelių augintojų, kitų daržininkų padėtis: derlius pūva, o pažliugusiuose laukuose sunku panaudoti techniką. Lietingi metai dar labiau apnuogino melioracijos problemą: suardžius bendrą melioracijos sistemą, valstybei neskiriant paramos tvarkyti išlikusiems melioracijos tinklams kai kurie dirbamos žemės laukai nuolatos skendi balose. Kuo ūkininkams galėtų padėti Vyriausybė? "Pirmiausia nedidinti žemės mokesčių, padėti susitarti su bankais, kitomis institucijomis. Tai būtų net svarbiau nei išmokos iš valstybės biudžeto", – pabrėžė G.Staliūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
,,kask kanalus ir melioracijos grioviu nepamiršk, nebus upeliu nestoves iki sekančiu metu ir nepaišyk bajerio upeliu nereikia juk net varles jau dingo iš žemiu trašos išstypo varliu nėra ir gandras jų neranda ,, po upelius braido , va kad taip kinai apsileistu iki šitokio blogio tingėjimas apsėdo ten kinas rankom su kastuvu išleistu visas vandens apsemtas vietas ir neverktu, žiūrėkite kaip tolimose rytose kinas dirba atėjo į rusijos žemes susitvarkė apsodino visas žemiu kasnelius kur net nei vienas rusijos pilietis net nenorėjo o ten žiūrėkite kas vyksta eina link, uralo jau užkariavo sibiro platybes pamidorais agurkais burokais kopustais bulvėmis juk dabar maskvos gubernijos miesteliai ir pati maskva kiniška žaliava valgo ,leningradas ir toj pačioj vietoj minta kinėtiška pamidora agurka bulve ir visokias gėrybes ,,, va kur dirba žmonės neprašo ūkininkai nuostolius patires ,tinginiai laukia kad ims upes iš lauku išleis miesto žmonės dirbkite vyti lauk kad imtu kastuvus ir pirmin, į l
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių