Nuoširdžiausiu Kauno mediku tapo chirurgas A. Maleckas

Tautos namuose šiandien paskelbtas „Kauno dienos“ skaitytojų išrinktas nuoširdžiausias gydytojas, apdovanoti nominantai. Daugiausiai kauniečių balsų surinko chirurgas Almantas Maleckas.

 

Išgrynina vertybes

Nuoširdžiausiu metų gydytojų išrinktas A. Maleckas yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, Chirurgijos klinikos gydytojas chirurgas.

„Kiekvienas gydytojas, kuris pacientui atiduoda dalelę širdies yra vertas nuoširdžiausio gydytojo vardo“, – atsiųstame renginio dalyviams vaizdo ir garso įraše kalbėjo A.Maleckas, kuris šiuo metu darbuojasi Švedijoje ir negalėjo dalyvauti šventėje.

 

Pasak nuoširdžiausio mediko titulą šiais metais laimėjusios gydytojo, tokie rinkimai padeda išgryninti tas vertybes, kuriomis turėtų būti grindžiamos medikų ir pacientų santykiai.

 

Džiaugėsi renginiu


Įmonės „Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys nuoširdžiausio gydytojo titulą simbolizuojantį stiklinį angelą įteikė laureato žmonai Laimai Maleckienei, kuri taip pat yra Kauno klinikų gydytoja profesorė.

 

„Be abejo, apdovanojimas džiugina mūsų šeimą. Tokie gražūs renginiai labai reikalingi“, – „Kauno dienai“ sakė L.Maleckienė.

 

L.Genys akcentavo, kad mediko profesija sunki ir reikalauja daug ištvermės. „Tai ne tik sunkus darbas, bet ir gyvenimo būdas. Jums tenka būti ir psichologais, nes pas jus žmonės paprastai ateina įsibaiminę, kaprizingi, su prasta nuotaika. Šiuo laikotarpiu, kai nuoširdus bendravimas nuvertėjęs, jūsų nuoširdumas įgauna didžiulę prasmę“, – kalbėjo L.Genys.

 

Medikus taip pat sveikino Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas, miesto meras Andrius Kupčinskas.

 

Sulaukė daug dėmesio


Antrus metus dienraščio „Kauno diena“ ir Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo rengiami nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo. Žmonės rašė laiškus ranka, elektroniniu paštu, balsavo portale kaunodiena.lt. Iš viso apie pusė šimto tūkstančių skaitytojų pasiūlė nominuoti šiam titului apie 200 medikų.

 

Pasak „Kauno dienos“ priedo „Sveikata“ redaktorės Marijanos Jasaitienės, žmonės negalėjo gražių žodžių savo mylimiausiems gydytojams.

 

„Tai griauna mitą, kad medikų ir jų pacientų santykiai prasti, priešiški, kad ligoniai gydytojų nevertina ir negerbia“, – sakė M.Jasaitienė.

 

Iš gausybės pasiūlymų buvo atrinktas daugiausiai balsų surinkusiųjų dešimtukas. Jiems visiems šiandien įteikti diplomai, „Kauno dienos“ metinė prenumerata, Lietuvos gydytojų sąjungos leidinys „Atminties ženklai gydytojams" ir gėlių puokštės, kurias komponavo Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras.

 

Šventiniame vakare medikams dainavo Evelina Sašenko, grojo Kauno bigbendas.

 

 


 

Daugiausiai balsų surinkę medikai

Almantas Maleckas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, Chirurgijos klinikos gydytojas chirurgas;

Sonata Rudžianskienė, Šilainių poliklinikos Psichikos sveikatos centro vadovė, gydytoja psichiatrė psichoterapeutė;

Rimantas Kėvalas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, Vaikų ligų klinikos vadovas, vaikų ligų gydytojas;

Jūratė Radvilavičienė, Kauno klinikinės ligoninės gydytoja vaikų gastroenterologė;

Svetlana Afanasjeva, Kalniečių poliklinikos šeimos gydytoja;

Saulius Vaidelis, Šilainių poliklinikos gydytojas neurologas;

Gytė Damulevičienė, Kauno klinikinės ligoninės gydytoja terapeutė;

Gediminas Kiudelis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, Gastroenterologijos klinikos Žarnyno - kasos ligų sektoriaus vadovas, gydytojas gastroenterologas;

Audronė Urbonienė, „Saulės“ šeimos klinikos šeimos gydytoja;

Rasa Kačinskienė, Šilainių poliklinikos gydytoja gastroenterologė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTE

VYTE portretas
gal būt jis yra geriausias ,tokiem žmonioem reiškiu pagarbą ,gal būt , bet dar yra EMILIS ČEKAn NAVIČIUS,chirurgas ,neuro chirurgas kai mergaitę atvezė vardu ;;MARIJA ;; VILENSKI ATSISAKĖ POERUOT O KAUNO GYDYTOJAI SUTIKO ,NORS VILCIŲ GALVĄ OPERUOJANT NEBUVO ,TIE ARTIMIEJI BALKONE ATVEZIĄ TA MERGAITĘ VERKĖ TAI MERGAITEI PASIDARĖ BLOGA PER GIMTATIENĮ , LABAI GAILA TŲ ŽMONIŲ ,TETA BUVO SPORTININKE JEI JŲS SKAITOT AŠ JUMIS ŽAVIOSI \

VYTE

VYTE  portretas
TETA , MARIJOS BUVO SPORTO MEISTRE,LABAI SIMPATIŠKA LINKIU JAI IR JOS KITAI PUSEI KUO GRAŽIAUSIŲ ,GYVENIMO AKIMIRKŲ , LABAI GAILA TOS MERGAITĖS VARDU M.A.R.I.J.A ,

Neznaika

Neznaika portretas
O kas dalino tuos balsus?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių