Nuomotojus maitina ir meilės ištroškusios porelės

Sunkumų prispaustas verslas ir pavieniai žmonės griebiasi bet kokio šiaudo. Kai kuriuos gelbsti trumpalaikė gyvenamųjų patalpų nuoma.

Toliau nuo pavydžių akių

Trumpalaikė nuoma būna parai ar kelioms valandoms. Pasak Kaune kalbintų nuomotojų, tik parai dažniausiai apsistoja turistai, verslininkai, o užuovėjos valandai ar kelioms ieško meilės ištroškusios poros. Trumpalaikę nuomą siūlo ir viešbučiai, ir prie atlyginimo norintys prisidurti privačių namų savininkai.

„Čia jūsų nesuras nei pavydus vyras, nei žmona“ – kai kurie atokių sodybų savininkai skelbimuose tiesiai šviesiai pabrėžia didžiausią savo paslaugų privalumą.

Paskambinę vienu prie tokių skelbimų nurodytu numeriu, pasiteiravome, ar orientuojamasi į neištikimus žmones, nes tai pelningiausia? „Nesiorientuojam. Skelbime šiaip sau parašėme. Atvažiuoja porelės, lieka nakvoti, bet neklausinėju, ar jie susituokę, ar apgaudinėja ką nors“, – aiškino pašnekovas.

Pasak jo, trumpalaikės nuomos klientų dažniausiai sulaukiama savaitgaliais. „Mes esame per toli nuo Kauno, kad važiuotų darbo dienomis“, – sakė vyras. Vienam asmeniui pasislėpti nuo nepageidaujamų žvilgsnių, miesto šurmulio šioje sodyboje valandai kainuoja 20-40 litų.

Valanda bute – 70 litų

„Ne daugiau dviejų žmonių“, – įspėja kitas skelbimas. Jį į internetą įdėjęs Kauno gyventojas sakė, kad per mėnesį sulaukė vos kelių porelių. „Dar neseniai pradėjau nuomoti. Neatsiranda ilgalaikių nuomininkų, o tuščio buto laikyti irgi neapsimoka“, – kalbėjo savininkas, už valandą 2 kambarių bute prašantis 70 litų.

O štai privačiame name Žaliakalnyje klientų niekuomet netrūksta. „Nuomoju vieną iš kambarių. Masiškai nesikreipia, bet klientų visada yra. Vidutiniškai per dieną kreipiasi dvi porelės. Būna, kad sulaukiu ir keturių porų per dieną. Populiariausias metas – dieną ir vakare. Dažniausiai nuomojasi porai valandų“, – pasakojo šeimininkė. Ji tokiu verslu užsiima jau metus.

Kitas kaunietis dar nėra sulaukęs nė vieno kliento. „Pradėjau nuomoti prieš kelias dienas. Gyveno pusbrolis, išsikraustė, liko laisvas kambarys. Pavasarį kur tu gausi studentą Kaune?“, – dėstė vyras.

Sunkiai prognozuojamas verslas

O kokia nekilnojamojo turto agentūrų patirtis? Kreipėmės į kelias, tačiau visose išgirdome tą patį atsakymą: trumpalaike nuoma nesiverčiame, neapsimoka.

„Trumpalaikė nuoma – sunkiai prognozuojamas verslas. Tai lyg trumpo veikimo injekcija, priedas prie atlyginimo, ne daugiau. Kalbu ir apie naudą nekilnojamojo turto savininkui, ir agentui”, – įsitikinęs nekilnojamojo turto agentas Linas Gurauskas.

Pastebėta, kad trumpalaikės nuomos pasiūlymų skaičiui didelės įtakos turi sezoniškumas arba kokie nors vykstantys renginiai.

„Trumpalaikė nuoma itin aktuali pajūryje šiltuoju metų sezonu, taip pat didžiausias pasiūlymų skaičius buvo per vykusį Europos krepšinio čempionatą. Aruodas.lt skelbimų statistika rodo, kad Europos krepšinio čempionato metu trumpalaikės nuomos pasiūlymų skaičius buvo išaugęs maždaug 50 proc.”, – sakė skelbimų portalus valdančios bendrovės 'Diginet LT“ direktoriaus pavaduotoja Viktorija Steponavičiūtė.

Pagal skelbimų statistiką trumpalaikė nuoma nėra viena populiariausių kategorijų. “Trumpalaikės nuomos pasiūlymai aktualu siauresnei auditorijai”, – sakė pašnekovė.

Ji pastebėjo, kad trumpalaikės nuomos pasiūlymų kainos nelabai kinta. “Tų objektų, kurie nuomojami kaip gyvenamasis plotas, kaina svyruoja vidutiniškai nuo 60 Lt iki 200 Lt parai. Objektų, nuomojamų pobūviams, vidutinė skelbimuose nurodoma nuomos kaina siekia nuo kelių šimtų litų iki tūkstančio ar daugiau. Kaina dažnai priklauso nuo dalyvausiančio asmenų skaičiaus, papildomų paslaugų, pavyzdžiui, pirties, kubilo, vakarėlio organizavimo, pageidaujamo maisto, kitų poreikių“, – aiškino V.Steponavičiūtė.


Šiame straipsnyje: nuomabūsto nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Step by step

Step by step portretas
ir oficialūs viešnamiai įsigalės. Nereiks nė oficialaus leidimo.

valio

valio portretas
visi laimingi

as

as portretas
Geras dalykas,tos trumpalaikes nuomos,mes su dabar jau vyru,buvom pastovus klijantai,vienam privaciam name,net nuolaidos buvo daromos.Tik biski kainos pasikeite,pries 10 metu uz para buvo 100lt.O ka daryt jai nera kitos iseities :-) nebutina galvoti vien apie isdavystes,toks dalykelis reikalingas ir normaliai porai
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių