Nuobodžiaujantiems zoologijos sodo gyvūnams galite padėti ir jūs

Lietuvos zoologijos sodas su savanoriais gamina žaislus, kurie esą ne tik pakelia gyvūnų nuotaiką, bet ir gerina jų sveikatą.

Neišgalėdami įsigyti brangių žaislų, darbuotojai ragina gyventojus paremti jiems gaminti reikalingomis medžiagomis ar daiktais.

Pilkomis žiemos dienomis pramogos išjudina ne tik žmones, bet ir gyvūnus, tad iš kartono pagamintas zebras netruko sudominti liūtus. Zoologijos sodo darbuotojos sako – laisvėje gyvūnai patys susiranda žaislų, o narvuose ima nuobodžiauti, tinginiauja ir mažai juda.

„Jei voljeras aukštesnis, galima priversti pajudėti, pavyzdžiui, snieginių leopardų voljere galima pakabinti mėsą. Tada gyvūnas šokinėja, dirba visi jo raumenys. Jeigu voljeras nedidelis, gyvūno raumenys gali tiesiog atrofuotis ilgai gulint, nejudant. Jis turi judėti. Šiaip liūtai ir visos kitos katės yra tinginiukai. Liūtas labai daug laiko praleidžia miegodamas“, – pasakoja Lietuvos zoologijos sodo Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.

Gyvūnus žaislais zoologijos sodas stengiasi pradžiuginti bent kelis kartus per savaitę. Tam tinka viskas – net į paprasčiausią maišą sudėtas šienas. Turtingesni zoologijos sodai perka specialiai pagamintus žaislus.

„Mes turime vieną raudoną kamuolį. Tų žaislų kainos prasideda nuo 200 eurų. Tikrai nelabai įstengiame tokius žaislus pirkti. Tas kamuolys liūtams po dviejų trijų dienų nusibosta“, – tvirtina A. Grebliauskienė.

Lietuvos zoologijos sodas prašo atnešti nereikalingų įrankių, kibirų, kartono, metalinio tinklo smulkiomis akutėmis, spalvoto popieriaus, dažų. Visa tai pravers žaislų gamybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Pamislinom,pamislinom su draugu,dar isgerem po stikliuka,ja ,sako daraugas,kas reik tai reik,reik palinksminti gyvunelius ,juk jie tai guli ir guli .kur tai matyta.ja,sakau ir as.tai kuri zvereli pasirenkam.nu,sako draugas man atrodo ,kad liutams ne kas.ja ,sakau,pagal ta kaip as tave myliu ir gerbiu kaip drauga,tai uzleidziu eile.nu,nu,sako draugas,as tave dar daugiau gerbiu,eik tu pirmas.Jo ...policijoje niekas negalejo suprasti kodel mes susimusom,nes vis sakem,kad mylim ir gebiam vien kita.jo ,bandyk ,zmogau palinksminti zverelius,tai policijoj atsiduri. Acha,sako draugas,nesuprasi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių