Nuo sausio Kaune draudžiama prekyba šalia kioskų

Nuo kitų metų sausio bet kokia prekyba šalia kioskų, paviljonų ir laikinųjų įrenginių bus draudžiama. Tokį sprendimą priėmė Kauno miesto savivaldybės taryba.

Pakeistose Prekybos Kauno viešosiose vietose taisyklėse nustatyta, kad prekyba nuo laikinųjų įrenginių, kurie yra arčiau kaip 6 metrai nuo kioskų ir paviljonų, yra neleidžiama.

„Didžioji dalis kioskų tapo sandėliais, o visa prekyba vyksta lauke. Daugelis tokių statinių yra apleisti, neprižiūrėti, nes nebeatlieka savo funkcijos. Tokią susidariusią situaciją, ypač centrinėje miesto dalyje, reikėjo taisyti, dėl to ir nuspręsta priimti būtent tokį sprendimą", – aiškino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Naujose taisyklėse taip pat išbrauktas punktas, kuris leido asmenims, prekiaujantiems fasuotais maisto produktais iš kioskų ar paviljonų, poilsio ir turizmo sezono metu lauke pastatyti ledų ar gaiviųjų gėrimų šaldiklius, skėčius, lauko stalus, kėdes. Nuo šiol prie laikinųjų statinių nebus galima nieko išsinešti", – teigė Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.


Šiame straipsnyje: prekybaprekybininkaikioskai

NAUJAUSI KOMENTARAI

pasakos

pasakos portretas
jau 20 metu prie gelezinkelio stoties turgaus toks jovalas, kad ne tik atvykstantiems, bet ir kaunieciams ten kraupu.

gebelsas

gebelsas portretas
VISI I MAKSIMAS

Treniota

Treniota portretas
Seniai nieko nebeperkpu tuose kioskiuose. Dalampački
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių