Nuniokotą eglę bus bandoma lopyti

Žadama, kad praėjusį savaitgalį stipraus vėjo apgadinta pagrindinė Kauno eglė bus suremontuota. Gūsių išblaškytos Kalėdų miestelio dekoracijos į savo vietas jau grįžo pirmadienį.

Žadama, kad praėjusį savaitgalį stipraus vėjo apgadinta pagrindinė Kauno eglė bus suremontuota. Gūsių išblaškytos Kalėdų miestelio dekoracijos į savo vietas jau grįžo pirmadienį.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad šeštadienį Lietuvoje siaučiantis vėjas ūžavo ir Kaune, po truputį ardydamas prieš porą savaičių įžiebtą debesų eglę Rotušės aikštėje. Kai kurie iš pustplasčio puodelių sulipdyti debesys jau buvo išsiardę ir netvarkingai plevėsavo. Vėjas nuplėšė ir žmonėms tiesiai po kojomis numetė didelį gabalą debesies, iš kurių suformuota eglė. Antradienį jis dar gulėjo padėtas prie kitų Rotušės aikštės dekoracijų, o eglė stovėjo apdraskyta.

Tik vėjo nuplėštos dekoracijos sugrįžo ant Kalėdų miestelio namelių. Jas, matyt, pritvirtino patys prekybininkai, nes už miestelio priežiūrą atsakingo Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorės pavaduotoja Rūta Augūnienė tikino jokių nusiskundimų apie patirtus nuostolius nesulaukusi.

„Nesulaukiau jokių skambučių, kad buvo padaryta kažkokia žala, – teigė R.Augūnienė. – Be jokios abejonės, tai yra mūsų atsakomybė, nes mes esame šventės organizatorius. Todėl jei kas buvo sugadinta ne dėl kitų asmenų kaltės, mes turime sutaisyti, ir tikrai tuo pasirūpinsime“.

Jos teigimu, kadangi „Tautos namai" atsakomybę už eglę prisiima ir ja dalijasi su galerija „Balta“, kurios savininkė yra debesų eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė. 

„Galerija „Balta“ yra atsakinga už techninę eglės priežiūrą ir, manau, kad bendromis jėgomis mes tikrai situaciją taisysime“, – tikino R.Augūnienė.

Paklausta, ar buvo nuogąstavimų, kaip debesų eglė atlaikys ekstremalias oro sąlygas ir žiemą neretas pūgas, „Tautos namų" atstovė teigė, kad kalbų apie tai buvo, bet visuomet esą tikimasi geriausio.

Portalas kaunodiena.lt primena, kad menininkės J. Šmidtienės sukurta eglė yra 17 metrų aukščio kūrinys, sulipdytas iš 270 tūkst. pustplasčio puodelių  ir 12 didžiulių angelų skulptūrų. Jai apšviesti prireikė 5 kilometrų lempučių. Eglė kainavo apie 100 tūkst. litų.

J. Šmidtienė pagrindinę miesto eglę kuria jau šeštus metus iš eilės. Nuo tada ji kasmet pelno gražiausios Lietuvos eglės titulą. Su menininke šiandien susisiekti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėjas

Vėjas portretas
na gal jau paskutiniai metai tam "menui"

Lukaa

Lukaa portretas
O jeigu rimtai:Jums nešiurpu kad toks nušepęs miestas papuoštas už pusę milijono, o šitas daiktas 100 tūks. litų?

aiva

aiva portretas
Siuksles i siukslyna
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių