Norite obuolių, bet nenorite mokėti? Vaišinkitės!

Šiemet Lietuvoje obuolių derlius kur kas geresnis nei pernai. Jų kokybė taip pat geresnė. Kai kurie Kauno gyventojai, turintys šių vaisių perteklių, nemokamai jais pasidalija.

Vieni obuolių atveža bendradarbiams, kiti pavaišina kaimynus, treti pasiūlo visai nepažįstamiems žmonėms.

Apie kauniečius, gatvėje prie savo namų į dėžes padedančius obuolių, portalui kauno.diena.lt papasakojo P. Lukšio gatvėje gyvenantis vyras.

„Rugsėjo mėnesį Sartų gatvėje prie vieno namo tvoros du kartus mačiau dėžutes, kuriose puikavosi obuoliai. Jie normalūs, neapipuvę. Obuoliai padėti ne kieme, o už kiemą juosiančios tvoros, tad jie tikrai skirti visiems, kurie nori pasivaišinti“, -  pasakojo kaunietis.

Obuoliai padėti ne kieme, o už kiemą juosiančios tvoros, tad jie tikrai skirti visiems, kurie nori pasivaišinti.

Pasak jo, smagu, kad mūsų mieste atsiranda geraširdžių žmonių, besivadovaujančiu šūkiu „Dalintis gera“.

Sartų gatve praėjau ir praėjusią, ir šią savaitę. Prie vieno namo tvoros iš tiesų kelis kartus mačiau obuolių prikrautą dėžę. Tačiau žmonių, susigundžiusių pasivaišinti vaisiais, pastebėti neteko.

Praėjusį trečiadienį, kai fotografavau obuolius, užkalbino pro šalį ėjusi moteris. „Tai pasirinkite, ne tik fotografuokite“, - pasiūlė ji, tačiau pati prie obuolių nepriėjo. 

Moteris pagyrė žmones, nusprendusius pasidalinti savo derliumi: „Gerai elgiasi, verti pagyrimo“. 

Šalia namų paliktus obuolius, skirtus praeiviams, anksčiau mačiau dar kažkurioje gatvėje.  O štai prie Kovo 11-osios gatvėje esančio daugiabučio kažkas kaimynams paliko net kelis ryšulėlius obuolių. Jie buvo padėti ant prie laiptinės esančio suolelio.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaobuoliaiobuolių derliuspasidalija obuoliaiskauniečiaiSartų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skanių manau nesiūlo

Skanių manau nesiūlo portretas
GAL TAI LAUKINUKAI .

Uuu

Uuu portretas
Siuloma preke pigi...

Variantas

Variantas portretas
Siais laikas negali zinoti koki maista nusiperki, gal kazkas is pamiskes surinks abaliukus ir atves turgun ir dar sauks kad ekologiski
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių