Norit automobilių stovėjimo aikštelės? Pasistatykit!

Kauno miesto savivaldybė mestelėjo grandiozinį pasiūlymą – automobilių stovėjimo aikštelę Vienybės aikštėje tegu įrengia šalia įsikūrusios įstaigos, nes miesto biudžete tam pinigų nėra.

„Yra parengtas Vienybės aikštės detalusis planas, kuris jau patvirtintas. Taip pat parengtas sąlygų sąvadas, pagal kurį galima rengti techninį projektą, bei projektiniai pasiūlymai. Šioje vietoje galėtų būti dviejų aukštų požeminė 800 vietų automobilių stovėjimo aikštelė“, – dėstė Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Automobilių stovėjimo aikštelės techninio projekto parengimas kainuotų apie 3 mln. litų. 2012 metų Kauno miesto biudžete buvo prašoma numatyti šias lėšas, bet jos neskirtos.

„Mums nerealu patiems parengti tokį techninį projektą, mes ir biudžete tokių lėšų nerasime. Tai yra utopija“, – tvirtino meras Andrius Kupčinskas.

Valdininkai, nebežinodami kokio šiaudo griebtis, sugalvojo pasiūlyti įstaigoms, įsikūrusioms Vienybės aikštėje ir šalia jos, tokią aikštelę įrengti patiems.

„Reikėtų paruošti komercinį pasiūlymą ir jį išplatinti įmonėms. Jeigu mes paruošime techninį projektą, jis gali būti nereikalingas ir pinigai išvaistyti, jeigu nerasime, kas norės statyti aikštelę. Duosime visą paruoštą dokumentaciją ir netgi žemę, tegu tik daro“, – pasiūlė administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Kauno vadovas Andrius Kupčinskas bei visi kolegijos nariai trečiadienį palaikė šią idėją ir sutiko, kad būtų parengtas komercinis pasiūlymas.

„Mums nesvarbu, ar investuos privatus sektorius, ar universitetai, nes mes patys lėšų neturime“, – teigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zxz

zxz portretas
na ka meras eilini karta pasirode kaip plugas nesuprantantis isvis kaip mieste reikia tvarkytis. pradzioj bent laiptines komendantu pabutu, kad bent jau turetu supratima apie uki ir jo valdyma. o dabar sedi ir velniai zino ka veikia. ko kas beprasytu, vienintelis atsakymas: PINIGU NERA. metu pradzia, o jau pinigu nebera? na fantastiskai dirbat jei tai galima pavadint darbu. bus idomu paziuret ka jus ciulbesit po keliu metu kai reikes ivardinti savo nuveiktus darbus. turbut uzteks A4 lapo kad viskas tilptu. na nebent vel pasisavinsit kitu darbus kaip buvot pasirase: "atgaivinom Kauno senamiesti". juokdariai jus, senamiesti atgaivino patys verslininkai neapsikente jusu neveiklumo

zxz

zxz portretas
kai kiti miestai tvarkosi ir kazkaip juda i prieki, tai kas pas mus vyksta? nagi pamastom... ogi NIEKO. vat koks atsakymas labiausiai tinkamas musu miestui. viskas tiek nugyventa, kad net graudu darosi. ai tiesa ka jus padarot, tai kas menesi parasot kad jau tuoj tuoj Respublikos ir Britanikos viesbucius pradesit tvarkyt ir taip jau n metu kartojasi. Na dabar sakysit kad tie viebuciai ne savivaldybes ir ne jie tvarko. o tai kodel tie baltaskverniai juos dykai sarasnikam atidave? tai lai bent jau sugeba tokius mokescius uzdet uz apleistus pastatu, kad nesinoretu ju tokiu net turet ir patys ieskotu kaip tvarkyt arba parduot...

nysa

nysa portretas
dirbu paciam centre ir pro ofiso langus matosi kaip griuna pastatai.. kur firmos pasidaro pacios dar dar... o kitkas kraupu.. laisves al plyteles kreivos ,suskile, supasi, daug kur groteliu ner. eiti tik su kerzais nes bateliu kulniukus jau ne vienu sugadinau.. apie duobes gatvese isvis no commens... miestas griuna akyse. liudna ir graudu del to man... dar kas liudina kad vadinamieji komunalinikai, kurie ryte valo ir sluoja, atrodo kaip bomzai.. veza kibira istatyta i seno vaikisko vezimelio rema. apsirenge murzinais neaisq is kur istrauktais rubais, siuksles susluoja i skarbonke.. kraupu! ir cia pats centriukas ir laisves al....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių