„Nisha“: prisitaikyti ar išsiskirti?

  • Teksto dydis:

Kai pirmą kartą užklydau į šią vietą, ji man nepasirodė kažkuo išskirtinė – eilinis baras Kauno senamiestyje su maža, kompaktiška erdve, šmaikščiu, žodžio kišenėje neieškančiu barmenu ir gausybe pasirinkimo alternatyvų.

Einant siaura M.Daukšos gatvele sunku įžvelgti kelrodį – ant namo, pažymėto 29 numeriu, kabo vėliava, kuri tą vėjuotą vakarą buvo apsisukusi aplink kotą ir tik pamindžikavusi sugebėjau įžvelgti: „Nisha Craft Beer Bar“. Nieko nelaukdama įsmukau vidun, nes draugė nekantravo, kur taip užtrukau.

Kol mano akys priprato prie prietemos, buvo sunku susivokti, kur patekau, – aplink mirgėjo etiketės, įvairių formų ir dydžių buteliukai. Barmenas nužvelgė mane nepatikliu žvilgsniu: „Labas vakaras, mūsų pasirinkimo meniu šiandien štai čia, ant sienos“, – mostelėjo jis. Sutrikau, tačiau čia mane išgelbėjo draugė, ramiu užtikrintu tonu tarusi: „Prašom ko nors saldesnio.“ Barmenas linktelėjo ir netrukus priešais mane jau stovėjo sklidina graži storo stiklo taurė ant masyvios kojelės.

Labai džiaugiuosi, kad turime puikų personalą, kuris turbūt galėtų atsakyti į bet kokį klausimą apie alų ir jo istoriją.

Prisėdome prie baro, kadangi traukė magiškai patraukli barmeno aura ir pokalbis įsibėgėjo. Kodėl „Nisha Craft Beer Bar“? Kodėl tiek spalvų lentynose? Kodėl pilni šaldytuvai? Kodėl vietos prie baro visada užimtos? Kodėl tiek daug jausmo? Kodėl šio asortimento niekur kitur nemačiau? Kodėl ne pagrindinėje Senamiesčio gatvėje?

Barmenas, kuris yra ir baro savininkas, pradėjo iš eilės atsakinėti į mano klausimus.

• Nisha, nes čia gali rasti retų, išskirtinių ir įdomių gėrimų iš viso pasaulio.

• Spalvų daug, nes kiekvienas čia nori išsiskirti ir atrodyti gražiai.

• Šaldytuvai pilni, nes norime išpildyti kiekvieną jūsų svajonę ir lūkestį.

• Vietos prie baro visada užimtos, nes žmonės sako, kad čia įdomiausia.

• Jausmo čia daug, nes mes mylime savo darbą.

• Tokio asortimento nerasite niekur, nes mes patys jį formuojame, kuriame ir importuojame.

• Kodėl toliau nuo pagrindinės Senamiesčio gatvės? Kad reikėtų iki baro paėjėti toliau – tada ir žmonių mažiau ateina, nebūna sausakimša ir tikrai žinau, kad jie čia ne be reikalo atėjo.

Baro savininko teigimu, lankytojų amžius ir lytis nėra svarbu – čia puoselėjama vartojimo kultūra. Bet svarbiausia – galima atrasti labai daug aromatų, spalvų ir skonių: nuo rūgščių iki labai karčių, nuo baltų iki raudonų.

„Mūsų klientai nori ne paprastai pasisėdėti, o bendrauti, nori dėmesio, informacijos apie degustuojamą išskirtinį produktą. Labai džiaugiuosi, kad turime puikų personalą, kuris turbūt galėtų atsakyti į bet kokį klausimą apie alų ir jo istoriją“, – tikino „Nisha Craft Beer Bar“ savininkas.

„Skaniausi yra pirmieji trys gėrimai. Kiekvienas mūsų baro klientas yra išskirtinis, jiems mes ir dirbame, todėl masinių produktų reikėtų paieškoti kitur. O mes ir toliau būsime „Nisha Craft Beer Bar“, – trumpą monologą tąkart baigė barmenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Dėl pasirinkimo - pliusas. Bet kai barmenas politikuoja prie baro - nebe ta aura, dėl kurios po darbų norėtųsi atsipūsti prie baro..

Nesu gurmanas

Nesu gurmanas portretas
Nesu gurmanas, bet užėjus pas juos norisi tokiu tapti:) ir Vilniuj tokia pati situacija, jei nori kažko skanaus paragaut ir naujo tai kitos vietos neradau... sėkmės

Kartais išeinantis

Kartais išeinantis portretas
Ypatingas alus, ypatingas kolektyvas, ypatingi svečiai su savo istorijom ir aaafigenos bei unikalios alaus pilstymo rankenos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių