Neveronyse rudenį atsiras turgelis

Rudenį Neveronyse pradės veikti vietos gyventojų turgelis. Jame vietiniai gyventojai galės prekiauti savo užaugintais produktais.

Įsikurs valstybės žemėje

Naujoji prekybos vieta bus įkurta valstybės žemėje – Šiltnamių g., tarp 4 ir 6 numeriais pažymėtų daugiabučių. Turgelis – medinės prekyvietės – turėtų būti įrengtas rugsėjį. Darbai bus atlikti Neveronių jaunimo centrui ėmusis iniciatyvos ir laimėjus paramos projekto Geridarbai.lt finansavimą.

Anot centro pirmininkės Editos Činikaitės, neveroniškės jau seniai norėjo turėti vietą, kur galėtų pačios prekiauti ir nusipirkti kaimo gyventojų užaugintų produktų. Pagrindinė problema – lėšų trūkumas. "Įrengti turgelį yra gan brangu, o seniūnija savo lėšomis to padaryti negalėjo, tad sugalvojome su Sandra (Neveronių jaunimo centro nare Sandra Poškute – aut. past.), kad reikia rašyti projektą", – pasakojo E.Činikaitė.

Projekto autorė S.Poškutė pripažino, kad idėja įrengti turgelį kilo kur kas anksčiau, nei buvo pradėta įgyvendinti. Taip atsitiko, nes trūko žmonių, kurie imtųsi iniciatyvos.

Užpildė anketą internete

"Parašyti projekto paraišką nebuvo itin sunku – reikėjo internete užpildyti anketą. Aišku, turėjome apgalvoti, kaip pateikti pačią idėją", – kalbėjo S.Poškutė. Pašnekovių žiniomis, nemažai neveroniškių važiuoja apsipirkti į miestą. Atidarius turgelį, jiems bus patogiau šviežių produktų gauti savoje gyvenvietėje. Šia iniciatyva siekiama skatinti Neveronių bendruomenės aktyvumą ir stiprinti žmonių tarpusavio ryšius. "Mūsų bendruomenė šiuo metu yra gana šalta. Aišku, vieni kitus daugmaž pažįsta, bet viešo bendravimo mažai", – apgailestavo S.Poškutė.

Geridarbai.lt projekto koordinatorius tvirtina, kad Neveronių jaunimo centro parengtas projektas komisijai patiko būtent dėl siekio stiprinti bendruomeniškumo jausmą. "Pagrindinis Geridarbai.lt tikslas – skatinti bendruomenės augimą, tobulėjimą. Neveronių projektas įdomus tuo, kad siekiama suvienyti bendruomenę – įrengti turgelį, kuriame gyventojai galėtų prekiauti ir pirkti, rengti įvairius renginius", – komentavo J.Petkus.

Naudos ir renginiams

Neveronyse įsikūrusių maisto prekių parduotuvių savininkai apie būsimą turgelį kalba ne taip entuziastingai. Arčiausiai turgelio esančios Šiltnamių g. įkurtos parduotuvės vadovas Saulius Krasauskas išsidavė šią iniciatyvą vertinąs neigiamai. Pasak jo, bendruomenės nariams ši naujovė atneš teigiamų pokyčių, tačiau parduotuvei ji finansiškai nenaudinga. Tiesa, parduotuvės vadovas prasitarė, kad kol kas prognozuoti, kokios įtakos tai turės prekybai, sunkoka, nes situacija paaiškės tada, kai turgelis bus atidarytas.

Anot Neveronių jaunimo centro pirmininkės, ar turgelis veiks reguliariai, ar tik sezoniškai, priklausys nuo gyventojų poreikio. "Jei bus poreikis tik tam tikrą sezoną, tik tada ir veiks. O žiemą, tarkime, galėsim rengti kalėdines akcijas", – mąstė E.Činikaitė. Prekybai nuslūgus, turgelį planuojama panaudoti kaip bendruomenės susibūrimo ir renginių vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Pazadu daug,bet laukiam ju ispildytu.

lina

lina portretas
aiskei parasyta kad turgelis bus siltnamiu g. tarp 4 ir 6 namo kieme... Na o del krepsinio aiksteles tai taip, ji labai netvargynga ir dar tie mesos ir drabuziu atvaziuojantys turgeliai trugdo vaikams zaisti, tiksliau netrugdo bet is vis negali ir dar ta skyle vidury aiksteles... ir tvora per kure krenta kamuoliai po masinu ratais... Bet manau nereiktu taip uzsipulti, manau kad savo laiku viskas bus sutvarkyti,pirmiausiai musu jaunimas turetu aplink save susitvarkyti nes paliktos siukles ir sudauzyti buteliai tikrai ne Seniunes reikalas, puikiai matom atejus naujai Seniunei viskas po truputeli gereja, seniau net galimybes neturejom viska reiksti viesai o dabar... Tad kantriai laukem ir tikimes grazesnio miestelio ;)

Neveronietė

Neveronietė portretas
O turgelis gal įsikurs prie šukledėžių, kurios yra prie vaikų krepšinio aikštelės? Nerealiai atrodo, o jau kvapelis taip pat nerealus.... smirda net iki Karmėlavos g. 32 namo.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių