Netradicines darbo vietas Kaune išgraibstė dar nespėjus jų įrengti

  • Teksto dydis:

Naujas bendradarbystės (angl. coworking) ir nedidelių biurų erdvės Kauno centre pasiūliusio tinklo „Happspace“ vystytojai informuoja, kad laisvų vietų čia nebelikę. Nors pirmieji nuomininkai įsikrausto nuo sausio vidurio, dar prieš Kalėdas buvo rezervuotos visos 100 darbo vietų.

Netradicinių darbo vietų poreikiui viršijant pasiūlą, „Happspace“ tinklo vystytojai jau ruošia naujas erdves netilpusiems į pirmąjį centrą. Planuojama, kad vasaros pradžioje Kauno centre duris atvers antrasis tinklo „Happspace“ biuras.

„Susidomėjimas nuo projekto pradžios buvo didžiulis. Matome, kad keičiantis visuomenei, vystantis technologijoms, keičiasi ir reikalavimai darbo erdvei. Lietuvoje, kaip ir Vakarų pasaulyje, poreikis bendradarbystės erdvėms sparčiai auga. Manome, kad vietos dar bent keliems tokiems centrams Kaune tikrai yra. Netradicinių darbo vietų trūksta ir Vilniuje. Jau dabar esame gavę kvietimą iš „GO Vilnius“ bendradarbystės centrą atidaryti ir sostinėje“, – sako projekto vystančios bendrovės „Agathum“ vadovas Algirdas Pukis.

Pasak pašnekovo, šiuo metu jau yra įsigytos patalpos antrajam „Happspace“ biurui Kaune. Jis taip pat įsikurs Laisvės alėjoje. Planuojama, kad pirmieji nuomininkai į 785 kv. m ploto patalpas įsikelti galės jau vasaros pradžioje. Čia bus įkurta apie 140 darbo vietų. Numatoma, kad investicijos į projektą su patalpų įsigijimu ir įrengimu sieks apie 720 tūkst. eurų.

„Antrasis „Happspace“ biuras išlaikys pirmojo stilistiką, nors tikimės jį padaryti kiek labiau žaismingo stiliaus ir daugiau erdvės skirti nedideliems biurams. Gautos užklausos tik patvirtino prieš projekto pradžią daryto tyrimo rezultatus: žmonės nori dirbti mažuose, atskiruose biuruose po kelis, bet būtinai turėti susitikimams, laisvalaikiui ir bendravimui skirtas erdves“, – pasakojo A. Pukis.

Į pirmąjį „Happspace“ tinklo biurą projekto vystytojai „Agathum“ investavo apie 384 tūkst. eurų. 555 kv. metrų plote, išsidėsčiusiame per du aukštus, įsikurs rinkodaros, informacinių technologijų, pardavimų ir dizaino specialistai. Jie galės laisvai naudotis įrengtomis konferencijų salėmis, poilsio ir pokalbių zonomis, virtuve, dušais, daiktų saugyklomis ir kitomis patogumų erdvėmis. Pagal pavasarį atliktą potencialių nuomininkų tyrimą, darbo erdves sukūrė architekto Rimanto Giedraičio komanda.

„Happspace“ tinklo vystytojai pasiūlė klientams ne tik šiuolaikinę erdvę darbui, bet ir kuria pridėtinę vertę, pasitelkdami platų partnerių tinklą. Nuomininkams siūlomos nemokamos teisinės ar finansinės konsultacijos, išskirtinės transporto, maitinimo bei kitų paslaugų sąlygos.

Nuo 2012 metų veikiančios tarptautinės investicinės nekilnojamo turto bendrovės „Agathum“ planai Kauno miestu neapsiriboja. „Happspace“ tinklo biurų erdves planuojama įkurti Vilniuje bei už Lietuvos ribų. Pirmasis biuras užsienyje numatomos Jungtinėse Amerikos Valstijose.


Šiame straipsnyje: HappspaceAgathumbiuraiverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Ta vieta į geltoną sieną - gerti ksanaksą ir galvą į sieną daužyti... Arba baigti, kaip van Goghas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių