Netolimoje ateityje – naujas kelias į autostradą

Vasaros pabaigoje vairuotojams bus atvertas naujas išvažiuojamasis kelias į magistralinį kelią Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Jau akivaizdžiai matomi šio transporto mazgo kontūrai.

Intensyvūs darbai

Kelininkai jau kurį laiką darbuojasi magistralinio kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda pašonėje. Iki rudens reikia suspėti iš Ašigalio gatvės į A1 kelią įrengti naują įvažą ir išvažiuojamąjį kelią. Netoli troleibusų parko dalis darbų jau atlikta, vairuotojai spėjo išbandyti ir čia įrengtą žiedinę sankryžą.

"Šiuo metu miesto lėšomis jau įrengta nauja žiedinė sankryža ir kontaktinis troleibusų tinklas. Taip pat paklota lietaus nuotekų surinkimo sistema, įrengiami nuvažiuojamieji keliai. Iš miesto pusės lieka padaryti nedaug darbų. Toliau kamuolys perduodamas į Lietuvos automobilių kelių direkcijos rankas. Jos atstovai prižadėjo iki rugsėjo 1 dienos įrengti pačią jungtį – įvažiavimą ir išvažiavimą – su autostrada. Tikimės, kad viskas vyks laiku ir jau maždaug po pusantro mėnesio bus galima naudotis nauju išvažiuojamuoju keliu", – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Ne visos kryptys

Per šį etapą įrengiamas išvažiavimo kelias iš autostrados, važiuojant nuo Klaipėdos bei įvaža Vilniaus kryptimi. Per pirmą etapą, atvykstant nuo Vilniaus, nebus galimybės įsukti į Ašigalio gatvę. Taip pat nebus galima išvažiuoti iš čia Klaipėdos kryptimi.

Tikimės, kad viskas vyks laiku ir jau maždaug po pusantro mėnesio bus galima naudotis nauju išvažiuojamuoju keliu.

Tam būtinas viadukas, tačiau jį planuojama pastatyti gerokai vėliau. Kol kas tik palikta atkarpa, kuri sudarys galimybę ateityje įrengti ir trūkstamą viaduką, vedantį virš A1 kelio.

"Perspektyva – viadukas, tačiau tikrai ne šiuo etapu. Tam, kad ateityje neužkirstumėme galimybės įrengti išvažiavimo kelio Klaipėdos link bei įvažos vykstant nuo Vilniaus, įrengėme trumpą atkarpą, prie kurios galėtų jungtis viadukas", – aiškino A.Pakalniškis.

Jis tikino, kad viadukas galėtų atsirasti, kai bus įgyvendinti grandioziniai magistralinio kelio platinimo darbai. Planuojama autostradą ties Kaunu praplatinti iki šešių eismo juostų – po tris eismo juostas kiekviena kryptimi.

Sumažės spūsčių

Eismo saugumo specialistai teigė, kad įrengus išvažiuojamąjį į autostradą kelią iš Ašigalio gatvės, kitose su A1 keliu susikertančiose vietose turėtų sumažėti automobilių spūstys. Naujas įvažiavimo į miestą kelias taip pat leis labiau paskirstyti transporto srautus.

"Įrengus šį įvažiavimo kelią, sumažės eismo srautai Jonavos gatvės atkarpoje tarp Šiaurės prospekto ir A1 kelio, taip pat Šiaurės prospekto atkarpoje nuo Jonavos gatvės iki S.Žukausko gatvės žiedinės sankryžos bei Savanorių prospekte nuo A1 kelio link Šiaurės prospekto", – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
naują kelią nutiesti ,pasirodo pigiau,nei "Kalniečių '' monstrą nugriauti. Jau suprato,kad Kauno gėda- įvažiavimas į miestą iš Savanorių prospekto

...

... portretas
KOL viaduko nėra, visi tie darbai - TIK pinigų plovimas (o klapčiukai iki užkimimo los koks tai ESĄ geras dalykas).

Šilainių gyventojas...

Šilainių gyventojas... portretas
....į kokią autostradą,.....kur važiuojama 60 km/h. Daugelis supranta, kad ji tapo eiline miesto gatve...tik miesto valdžia nesupranta, kad reikia pradėti "autostrados" iškėlimą Palemonas-Karmėlava-Lapės-Babtai. Beje ir projektas senai yra, bet Kauno valdžia nenori atiduoti riebų kąsnį Kauno rajonui, ....va kur šuo pakastas. O mes eiliniai ir toliau murksosime spūstyse.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių