Netikėta dovana kauniečiams – maža, bet ypatingai svarbi

  • Teksto dydis:

Šiandien ryte Kauno apskrities policijos pareigūnai kartu su „Kautros“ atstovais vykdė akciją, skirtą dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į saugumą kelyje bei atšvaitų svarbą.

Ankstyvą rytmetį pareigūnai stabdė maršrutinius taksi. Kauniečiai, keliaujantys į darbą ar mokslus viešuoju transportu, buvo maloniai nustebinti – iš pareigūnų rankų gavo mažas, tačiau ypatingai reikalingas dovanėles – atšvaitus.

Keleiviams įteikdami atšvaitus, pareigūnai priminė, kad tamsiuoju paros metu būtina juos dėvėti – užsidėti ant kairės ir dešinės rankos taip, kad jie būtų gerai apšviečiami automobilio žibintų šviesos.

„Maršrutiniai taksi ir taip, mūsų nuomone, yra saugi visuomeninio susisiekimo priemonė – juose įrengtos kameros, duris ir visą situaciją autobuse valdo vairuotojas. Tačiau išlipę keleiviai turi būti atsargūs. Tada atšvaitas ir gali pasitarnauti. Smagu, kad maršrutinių taksi keleiviai šiandien labai pozityviai priėmė šias dovanas ir kvietimą būt atsargesniems kelyje“, – kalbėjo pareigūnė Reda.

Pasak pareigūnų, nors kasmet išdalinama tūkstančiai atšvaitų, ne visi eismo dalyviai juos dėvi. Dauguma iki šiol žuvusių pėsčiųjų tamsiu paros metu atšvaito neturėjo.

„Džiaugiamės, kai gatvėse matome sąmoningus gyventojus, dėvinčius atšvaitus ir pasirūpinančius, kad jų artimieji juos taip pat turėtų. Viliamės, kad prie to prisideda ir tokios akcijos“, – kalbėjo Kauno policijos pareigūnai.

Šįryt išdalinta daugiau nei 500 atšvaitų.


Šiame straipsnyje: policijaatšvaitaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Ankstyvą rytmeti tušti troleibusai,įdomu kiek pinigų nusės į ”dalintojų” kišenes.Įdomu ,kokia pinigų suma buvo skirta šiam tikslui?.Prieš šventes,metam baigiantys ,sutaupytus pinigus reikia paskubėti nurašyti iš biudžeto.Ne naujiena.Manau kiekvieną renginį,kiekvieną akciją sugalvotą ,turėtų tikrinti tam tikros tarnybos,ar teisingai buvo panaudoti pinigai.Dėl skaidrumo.

Anonimas

Anonimas portretas
Reik kažko stilingo, pvz siūlai šviečiantys naktį arba dažai kurie matomi naktį.

labai fainai

labai fainai portretas
geras
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių