Nesantaikos ugnį įžiebė piešinys ant sienos

  • Teksto dydis:

Buvusiame fabrike įsikūręs menų inkubatorius "Fluxus ministerija" baigiamas papuošti milžinišku piešiniu "Meistras", kuris jau spėjo sukelti aistras.

Buvusiame fabrike įsikūręs menų inkubatorius "Fluxus ministerija" baigiamas papuošti milžinišku piešiniu "Meistras", kuris jau spėjo sukelti aistras.

"Užsienio miestuose panašiais piešiniais pastatai puošiami dažnai. Lietuvoje tai, deja, nėra praktikuojama. Manome, kad tai gera proga populiarinti tokią meno formą Lietuvoje", – teigė inkubatoriaus viceministras Edgaras Stanišauskas.

Piešinio autorių Žygimanto Amelyno ir Tado Šimkaus teigimu, ant pastato atsiras senelis, tyliai pučiantis savo dūdpypkę, iš aukštai stebintis žmones: kuriančius, šokančius prie upės, piešiančius už konteinerių, grojančius smuklėje. "Meistro" aprangos raštas sudarytas iš kampe pavaizduoto teptuko ir pieštuko motyvo. Senelis basas – tai simbolinė duoklė kadaise "Fluxus ministerijos" pastate veikusiam batų fabrikui.

„Fluxus ministerijos“ atstovai atmeta viešojoje erdvėje pasirodžiusius Kauno vicemero Stanislovo Buškevičiaus priekaištus, jog piešinys esą propaguoja rūkymą. E. Stanišausko teigimu, visi reikiami leidimai piešiniui buvo gauti, o pats piešinys yra meno kūrinys, nesiekiantis daryti reklamos.

„Pastato fasado piešinys yra dviejų jaunų menininkų kūrinys ir nepropaguoja jokių tabako gaminių, šiuo piešiniu norime papuošti Kauną, pagyvinti jo erdves, labai gaila, kad vicemeras tam nepritaria“, – sakė E.Stanišauskas. Jis pridūrė, jog gali nudžiuginti nepatenkintą vicemerą – „Fluxus ministerijos“ projektas metų pabaigoje ketina nutraukti veiklą Kaune.

Vieno piešinio autorių, T. Šimkaus, nuomone, panašios diskusijos dėl piešinio prasmės kyla natūraliai, nes miestas dar nėra matęs tokio dydžio piešinio.

„Nusprendėme nupiešti milžinišką, kauniečius stebinti senolį, kuris simbolizuoja išmintį. Manome, kad ir viešoje erdvėje trūksta išminties ir energijos. Lietuvos tautosakos aprašytas senolis rankoje laiko daiktą, kurį galima laikyti instrumentu, ragu ar pypke. Mes tai vadiname dūdpypke“, – kalbėjo T. Šimkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kircheamb

Kircheamb portretas
Buy Kamagra Europe Zithromax 250 Mg Uses [url=http://cialiorder.com]soft tab cialis[/url] Keflex Dog Dosages

u

u portretas
Ar jau taip sunku pypkę pakeisti kažkuo kitu? Jei „menininkai“ taip desperatiškai priešinasi, peršasi nuomonė, jog Butkevičius teisus - už tabako propagandą peckiotojai matyt yra paėmę sidabrinius.

kauniete

kauniete portretas
o man labai patiko šitas piešinys. Jauni menininkai galėtų ir daugiau pastatų pagyvinti, ypač apleistų, kurie tikrai neprideda grožio miestui, ypač senamiesčiui.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių