Ar nepilnametė gražuolė naktiniame klube linksminosi teisėtai?

Buvusiame Ryšių istorijos muziejuje duris atvėręs naktinis klubas surengė naujametį vakarėlį, kuriame linksminosi 28-erių metų JAV milijonierius Aaronas Perezas su 16-mete drauge Urte.

Po vakarėlio naktinio klubo „Agentūra“ feisbuko paskyroje paviešintos įsimintinos 2017 metų sutikimo akimirkos.

Lietuvaitė Urtė, kuriai vos 16 metų ir kuri visai neseniai duotame interviu Lietuvos žiniasklaidai prisipažino, kad jos ir A.Perezo amžiaus skirtumas jų santykiams neturi jokios įtakos, užfiksuota mylimojo glėbyje.

Nuotrauka viešai prieinama, nors mergina nepilnametė ir nuotraukos viešinimui renginio organizatoriai greičiausiai turėtų turėti jos tėvų sutikimą.

Tačiau užkliūna ne tik nepilnametės nuotraukos paviešinimas. Kyla klausimas dėl galimo įstatymo pažeidimo.

Šalyje galioja Vaiko teisių apsaugos įstatymai, kurie privalomi, net jei meilė užsimezgė tarp labai kontrastingo amžiaus žmonių.

Kauno Centro policijos viršininkas Raimundas Abugelis portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad dėl nepilnametės lankymosi naktiniame klube naujametę naktį pradėtas tyrimas.

„Žiūrėsime, kas pasitvirtins tyrimo metu. Kiek šioje situacijoje tėvų atsakomybės, kiek vakarėlio rengėjos, kiek pačio 16-mečio asmens", – komentavo R.Abugelis.

Pagal naktinio klubo išplatintas nuotraukas galima spręsti, kad nepilnamečiai asmenys nieko nevaržomi gali leisti laiką viešoje vietoje, kurioje suaugusieji gali vartoti alkoholį.

Vaiko teisių sergėtojai nebuvo tikri, ar 16 metės Urtės naujametė naktis su mylimuoju iš JAV nebuvo įstatymo pažeidimas.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė negalėjo pakomentuoti šios situacijos, nes sausio 2-oji jai yra laisva diena. Kontrolierės patarėjas ryšiams su visuomene Egidijus Meilus pripažino, kad reiktų įsigilinti ir į naktiniame klube galiojančias taisykles.

„Draudžiančio ar ribojančio įstatymo nėra. Tačiau jei renginys skirtas suaugusiesiems, tai nepilnamečiai negalėtų įeiti“, – dėstė E.Meilus.

Naktinio klubo „Agentūra“ direktoriaus kol kas nepasisekė pakalbinti.

„Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos poveikio įstatymo nuostatos taikomos ir viešiems renginiams. Jeigu to renginio metu yra informacija, kuri skirta suaugusiesiems, organizatoriai privalo įspėti, kad nepilnamečiams yra ribojamas įėjimas ir organizatoriai privalo užtikrinti, kad į renginį nepakliūtų nepilnamečiai“, – Lietuvos įstatymo gaires brėžė E.Meilus.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės tarnyba pažadėjo įsigilinti į situaciją ir tuomet plačiau pakomentuoti, ar nebuvo pažeisti vaiko teisių apsaugos įstatymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:D

:D portretas
jus rimtai? Visi čia komentuojat kad del tevu auklejimo ir panasiai cia viskas, ar bent isigilinat lietuvoj kiek tu nepilnameciu i tuos klubus ieina? Toks ispudis kad jau jei zmogus zymesnis tai pzdc iskart visi pamato ka jis daro ko ne ir teisiat, net nezinodami ka jusu vaikai veikia :D

Vidas

Vidas portretas
Kodel tyli kunigu seminarija? O gal jai patinka tokiu "Agenturu" kaiminyste? Nemokami spektakliai kunigeliams...

...

... portretas
O kur mūsų mokinukėms praktinių įgūdžių įgyt, AR ne su tokiais siekiais ir buvo tas kabakas įkurtas, kas jo įkūrimą 'stogavo'?
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių