Dėl P. Vileišio tilto remonto – vairuotojų įtūžis

Į Kauno centrą iš Vilijampolės keliaujančių vairuotojų antradienio rytą laukė nemalonus išbandymas. Dėl P. Vileišio tilto remonto darbų kilo milžiniškos spūstys, tad automobiliai strigo kamščiuose.

Į Kauno centrą iš Vilijampolės keliaujančių vairuotojų antradienio rytą laukė nemalonus išbandymas. Dėl P. Vileišio tilto remonto darbų kilo milžiniškos spūstys, tad automobiliai strigo kamščiuose.

„Užsikimšusi visa Brastos g., Jurbarko g. – panaši situacija. Šviesoforai veikia labai trumpai, todėl eilėse teko palaukti pusvalandį, kol įveikiau P. Vileišio tiltą“, – portalui kaunodiena.lt skundėsi kaunietis Romas, stebėjęsis, kad visai neseniai rekonstruotam tiltui jau prireikė remonto.

Kapitalinio remonto P. Vileišio tiltas sulaukė prieš penkerius metus, tačiau jau pradėjo luptis tilto turėklų dažai.

Vasaros pradžioje Kauno miesto savivaldybė kreipėsi į tiltą rekonstravusią bendrovę „Kauno tiltai“, kad būtų atliktas garantinis remontas, kuris baigiasi šįmet.

„Rangovai pradėjo šalinti defektus. Šiuo metu jie vykdo paruošiamuosius darbus – turės nušveisti senus dažus ir tik tada perdažyti“, – sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Paklaustas, kodėl tilto dažai neatlaikė nė penkerių metų, valdininkas pastebėjo, kad priežastis slypi tilto konstrukcijoje – ji cinkuota ir esą dėl šios priežasties ant tokio paviršiaus dažai sunkiai laikosi. Iš pradžių įtarimų kėlė ir tilto dangos būklė, tačiau ji, anot A. Pakalniškio, yra pakankamai geros būklės, jos remontuoti nereikės.

Bendrovės „Kauno tiltai“ atstovė spaudai Rimantė Jablonskytė portalui kaunodiena.lt teigė, kad P. Vileišio tilto turėklai bus perdažyti iki rugsėjo 1-osios.

„Dėl paruošiamųjų darbų teko užtverti vieną kelio juostą, todėl vairuotojams kilo nepatogumų. Kai darbininkai pradės dažyti tilto turėklus, atitvarų nebeliks“, – žadėjo R. Jablonskytė.

Tiltas, jungiantis Kauno senamiestį ir Vilijampolę, pastatytas 1960 m., bendras jo ilgis – 288 m.

Pastarąjį kartą P. Vileišio tiltas remonto darbams buvo uždarytas 2008 m. kovo 8 d., atidarytas gruodį. Tąkart remontuojant tiltą buvo sutvarkytos ir perdažytos jo metalinės konstrukcijos, įrengta 534 m metalinių turėklų, paklota nauja danga, sutvarkyti prietilčiai. Taip pat buvo rekonstruoti ryšių bei troleibusų kontaktiniai tinklai, pastatytos naujos tilto apšvietimo atramos. Tilto rekonstrukcija kainavo apie 17 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svecias

svecias portretas
Kai turesite laiko nuvaziuokite ir paziurekite Aleksoto tilto tureklus jis irgi po remonto irgi dazai lupasi GERAI PADARYTA

tai

tai  portretas
galejo liepos men papudruot tiltuka

meras

meras portretas
taip ir taskomi musu pinigai tik baige remonta, o po menesio vel remontas.nieko nepadare. o isleista 17 mln.cia nauja galima pastatyt uztiek.ir tas kvailas tilto pavadinimas-vileisio...kauniecius labai erzina isniekinti tiltai su naujais pavadinimais...gal ir laisve pavadinkim senu pavadinimu-muravjovo prospektas?:)))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių