Nepaisant protestų, Kaune drambliai šoko „Gangnam style“ ritmu

Sužavėję ne vienos šalies žiūrovus, gigantiški Indijos drambliai, paklūstantys bene garsiausios pasaulyje dresuotojų dinastijos atstovui Joy Gartneriui iš Vokietijos, pirmąkart atvyko ir į Kauną.

Programoje „Kaip drambliai Kalėdų laukė“ publikos laukė daug malonių netikėtumų. Vaikai spygavo iš džiaugsmo išvydę cirko artistes – 4 metrų ūgio, po kone tris su puse tonos sveriančias drambliukes Baby, Dianą, Belindą, Pirą ir Thali. Su jomis scenoje savo talentą demonstravo ne tik pats J. Gartneris, bet ir keturi jo sūnūs.

Dramblės, jau gastroliavusios daugelyje Europos, Azijos ir Afrikos šalių, kasdien, be papildomų pašarų, suėda nuo 150 iki 300 kg šieno ir išgeria iki 200 litrų vandens. Visoms joms – jau per 40 metų, o vyriausiajai – netgi 49.

Tik iš pirmo žvilgsnio nerangūs gyvūnai scenoje demonstravo ne tik kvapą gniaužiančius triukus, bet ir šoko pagal šiuo metu itin išpopuliarėjusį korėjiečių hitą „Gangnam style“ – lingavo galvas, kilojo straublius ir trypė kojomis.

Dviejų valandų tarptautinės artistų trupės sukurtą šou Kauno sporto halėje papuošė ir akrobatų ant lygiagrečių, dresuotų kačių, šunų, meškutės Mašos pasirodymai.

Tačiau cirko pasirodymas nepraėjo be gyvūnų mylėtojų, susirinkusių prie halės, protesto.

„Cirke gyvūnams – ne vieta! Vaikai, stebėdami gyvūnus cirke, nieko švietėjiško nesužino. Atvirkščiai, jie išmoksta, kad išnaudoti kitus pramogai yra natūralu“, – aiškino iniciatyvinės grupės „Gerbk gyvūnų teises“ savanorė Kristina Sagaidak.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuo mazens

nuo mazens portretas
pratina vaikus geretis kankinamais gyvunais,tai ko paskui noreti,jei laiko naturaliu dalyku kepti katina mikrobangeje,badyti akis ec.

kristina

kristina portretas
Nenusikalbekit, cirkai jau yra senai, ir ka nuo to vaikai patampa ziaurus??? kad sunis meto nuo tiltu ir t.t? nesu nei uz cirkus nei pries jos.. bet komentuojant manau reiktu tikro argumento o ne tik nuomones isakymo....

liudesys

liudesys portretas
Fui fui fui. Nejaugi kam nors linksma į tai žiūrėti?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių