Nemuno salą okupavę benamiai užsivijo žurnalistus

Kauno Nemuno saloje atsirado naujų gyventojų. Laikiną pastogę čia įsirengė du benamiai – vyras ir moteris. Savo būstą jie apsitvėrė „Stop“ juosta.

Pirmadienį perpiet pasirodžius portalo 1kaunodiena.lt žurnalistams, gyventojai rengėsi pietums. Ant improvizuoto stalelio buvo papjaustyta mėsos.

„Mes čia gyvename du mėnesius, bet jau tuoj išsikraustysime“, – žadėjo moteris. Tačiau fotografui pakėlus fotoaparatą, jos tonas pasikeitė. Tuo metu, kai vyras pasislėpęs tylėjo, ji ėmė šaukti, kad nedarytume jai gėdos.

„Nieko neklausinėkit, nekalbėsim! Skųsiuos merui Andriui Kupčinskui! Taip negalima fotografuoti“, – gerklę paleido savavališkai saloje įsikūrusi moteris, į savo tiradą įterpdama ir necenzūrinių žodžių.

Vyrui nerodant iniciatyvos, ji griebė lazdą ir puolė fotografą. Vydamasi žurnalistus, ji dar bandė dengti veidą po drabužiais.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas Rimas Sidera teigė, kad jų tarnyba, gavusi žinių apie savavališkai viešose vietose įsikūrusius benamius, kreipiasi pagalbos į policiją, nes patiems su pažeidėjais susikalbėti būna problematiška.

Šiuo atveju žalą miestui R.Sidera pirmiausiai įžvelgtų ir galėtų benamius bausti, jei šie šiukšlintų. Už tai numatoma įspėjimas arba bauda iki 2000 litų. „Bet ką iš benamio išieškosi, jei jis nieko neturi?“ – svarstė R.Sidera.

Pasak jo, šiemet gauta mažiau pranešimų apie viešose vietose įsikūrusius benamius nei pernai per tą patį laikotarpį.

Kauno centro policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Raimondas Zinkevičius teigė neturintis duomenų apie Nemuno saloje apsigyvenusius benamius. Anot jo, policija, gavusi tokius signalus, bendradarbiausia su socialinėmis įstaigomis.

„Bus mažai naudos, jei žiūrėsim tik pro baudų prizmę. Tiems žmonėms reikalinga socialinė pagalba, tad bendradarbiaudami su savivaldybės Socialinių paslaugų skyriumi benamius stengiamės apgyvendinti nakvynės namuose“, – kalbėjo R.Zinkevičius.

Tačiau ne visi benamiai, anot jo, sutinka laikytis nakvynės namuose galiojančių taisyklių ir vėl grįžta gyventi į gatvę.


Šiame straipsnyje: benamiaiNemuno sala

NAUJAUSI KOMENTARAI

benamis

benamis portretas
pastatykite namuka ,as uz tai visas siuksles saloje surinksiu

V.V.

V.V. portretas
Rado žurnalistai apie ką rašyti...

clipas

clipas portretas
Cia kaip is anime: "Arakawa Under the Bridge" juokinga :D
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių