Nelegalus žibučių pardavėjų atkaklumas

Nelegalių prekiautojų Kaune mažėja labai palengva. Kauno savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus patruliai tikisi, kad nelegalai susipras, todėl baudžia juos tik piršto pagrūmojimu.

"Kauno diena" užfiksavo situaciją: prie požeminės perėjos Vilniaus ir Birštono g. sankirtoje taisėsi prekiauti du, greičiausiai ką tik iš miško grįžę gėlių mylėtojai. Nedideliame dubenėlyje sumerktas pačių skintas ir į puokšteles surištas žibutes jie čia įpratę pardavinėti kiekvieną rytą.

Tačiau penktadienį pro šalį žingsniavo Viešosios tvarkos skyriaus patruliai. Priėjo, pasikalbėjo, rodos, vieni kitus suprato ir išsiskirstė. Tačiau trumpam. Nelegalūs žibučių pardavėjai netrukus grįžo ir kita gatvės puse einantiems patruliams linksmai pamojo ranka.

Prekiautojai prie požeminės perėjos – įprasta kasdienybė. Jei ne gėlės, tai pintinėlė uogų, vilnonės kojinės – čia dažnai siūlomos prekės. "Maždaug 3–4 kartus per dieną patruliai aplanko nelegalios prekybos taškus.

Tačiau mūsų rankos – surištos, todėl tik įspėjame ir paprašome neprekiauti", – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Pasak vedėjo, patruliai galėtų surašyti administracinės tvarkos pažeidimo protokolą, bet dauguma nelegalių prekiautojų jiems nepateikia dokumentų. Kol atvažiuoja kviesti policininkai, galintys išreikalauti dokumentų, pažeidėjai spėja išnešti kudašių.

"Kai kur jau pakanka pravažiuoti automobiliu ir nelegalai išsilaksto. Štai, prie Stoties turgavietės nelegali prekyba gerokai sumažėjo", – pastebėjo D.Bortkevičius. Jis tiki, kad patruliai savo atkakliais priminimais, kasdieniu dėmesiu vis dėlto pasieks savo – nelegali prekyba dings negrįžtamai.


Šiame straipsnyje: žibutėsprekeiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo...

jo jo... portretas
bobute su zibutem didziausias nusikaltelis... o narkotikais preliaujanciu cigonu nieks nemato...

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Skambinau į tą skyrių. Norėjau dėl ne vietoje statomu automobilių pasiskūsti. Pažadėjo atvažiuoti, galvojau kaip visada tik pažadais pamaitins, iki dabar negaliu patykėti per 15 min. atvažiavo. Ir ne tik atvažiavo, o ir visiems ratuotiems gudruoliams lapukus ant stiklų suklijavo. Ne vien babutes su žibutėm jie vaiko.

Pareigunas

Pareigunas portretas
Kazkoks liudnas straipsniukas. O dalis komentaru tiesiog bukaprotiski ir smarkiai klaidinantys ( gal cia tie pedkelniu pardavejai raso kuriems pasprukti nepavyko). Daugumoje saliu veikia savivaldybiu policija ir anglijoje ir JAV net Latvija ja turi. Lietuvoje didziausiuose miestuose sukurti analogiski skyriai. Straipsnis juk net ne apie tai ar tas skyrius gerai dirba ar blogai. Zmones tiesiog dirba galiojanciais istatymais pagrysta savo darba, kartais geriau, kartais blogiau, bet dirba ir sunkiai. Esme tame jog net ir labai noredami jie negali to darbo normaliai atlikti, nes paprasciausiai realiai neturi reikiamu teisiu. Manau kauno diena kaip tik tai ir norejo pasakyti jog pries kazko reikalaujant reikia jiems bent kokias nors teises suteikti ir tik po to tiketis rezultato turguose ar kitur. Gero vakaro.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių