Neįprastos varžybos: greičiau bėgte, dviračiu, automobiliu ar autobusu?

Improvizuotomis lenktynėmis Kaune bandyta patikrinti, kiek mieste užtrunkama norimą vietą bandant pasiekti bėgte, dviračiu, o kiek sugaištama ten pat bandant nusigauti važiuojant automobiliu ar viešuoju transportu.

Su kalendoriniu rudeniu į Kauną grįžo ir transporto spūstys, tad nedidelius atstumus įveikti pėsčiomis ar dviračiu gal ne tik sveikiau, bet ir greičiau nei automobiliu?

Tarp šių neįprastų improvizuotų lenktynių dalyvių buvo Rio olimpiados dalyvis bei Kauno maratono klubo narys ir treneris, maratonininkas Remigijus Kančys bei profesionalus ralio lenktynininkas Deividas Jocius. Jis automobilį vidurdienio transporto sraute vairuoti privalėjo laikydamasis visų saugaus eismo taisyklių.

Startas duotas vidurdienį Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų miestelyje. Finišas pasirinktas Kauno miesto savivaldybės pastato prieigose Laisvės al.

Pirmasis prie finišo pasirodė dviratininkas Mindaugas Pekarskas. Jis perlėkė per Ąžuolyną, leidosi Parodos g., vėliau mynė pro Soborą ir pasileido per Laisvės alėją tikslo link. 3,9 km atstumą įveikė per 8:40 min.

„Buvo dėkinga trasa. Parodos g. nuokalne riedėjau net 40 km/val. greičiu. Daugiausiai važiavau dviračių taku, bet reikėjo saugotis į jį išėjusių pėsčiųjų“, – apie trukdžius pasakojo M.Pekarskas.

Daugiausiai laiko jis sugaišo kirsdamas gatves. Kaip ir reikalauja taisyklės, nuo dviračio jis nulipdavo ir vesdavosi per perėjas. Vidutinis M.Pekarsko greitis šiose lenktynėse buvo 25,5 km/val.

„Paprastai į darbą taip greitai nelekiu, dabar buvo apėmęs azartas, juk varžybos“, – pakomentavo jaunas vyras, dviračiu ne tik važinėjantis į darbą, bet juo dar ir vežantis vaiką į darželį.

Netrukus finišavo ir R.Kančys. Jam neprireikė net 11 min. Trasą jis įveikė per 10:55 min. „Gerai sekėsi, bėgau greitai“, – įspūdžiais dalijosi bėgikas. Jo greitis siekė 20-24 km/val.

Trečiąją vietą užėmė lentynininkas D.Jocius, atidūmęs per beveik 12 min. Jis iš Studentų miestelio važiavo į K.Baršausko g., toliau Vytauto, Kęstučio g., darė ratą, kol pasiekė L. Sapiegos g., joje paliko automobilį  ir atbėgo iki finišo vietos.

„Daug laiko sugaišau nuo starto eidamas iki automobilio. Jį buvau pasistatęs prie kitų KTU rūmų. Pasisekė, kad buvo ne piko metas, kitaip Eglė, važiavusi su autobusu, būtų mane aplenkusi“, – svarstė D.Jocius.

Už kelių minučių finiše jau šypsojosi ir viešąjį transportą – autobusą – pasirinkusi savivaldybės vyr. specialistė Eglė Krikštaponytė, nuo stotelės atbėgusi avėdama aukštakulnius. „Autobusas atvažiavo tiksliai pagal grafiką, buvo laisvų vietų atsisėsti, atvažiavau greitai ir po to kaip jau greitai galėjau, taip ir atbėgau“, – pasakojo specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių