Naujosios rektorės tikslas – savarankiškas universitetas

Oficialiai Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektore tapusi doc. Diana Rėklaitienė neslėpė, kad pokyčiai Švietimo ministerijoje suteikia vilčių, kad pavyks išsaugoti universiteto savarankiškumą.

Siekis išlaikyti LSU nepriklausomą ir nepritarti planuojamam prijungimui prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) buvo deklaruojamas ir D.Rėklaitienei einant laikinosios rektorės pareigas.

"Sporto mokslas apima labai daug sričių. Pasauliniu mastu sporto sektorius labai plačiai vystomas. Šiame kontekste LSU gali gyvuoti nesijungdamas su jokiu kitu universitetu. Vyriausybės programa ir naujas Kūno kultūros ir sporto įstatymas, sveikatinimo gairės yra didelis iššūkis atliepti į tai ir parengti specialistus", – iššūkius universitetui minėjo rektorė.

Sveikatinimas labai svarbus. Juk kalbama ne apie gydymą, o apie sveikatinimą, fizinį aktyvumą, sveiką gyvenimo būdą.

Ji neslėpė vilties, kad po švietimo ministrės atstatydinimo rasis dialogas, bus įsiklausoma į tai, ką sako universitetas. "Su Švietimo ir mokslo ministerija bei dabar jau atstatydinta ministre iš tiesų dialogo nebuvo tokio, koks turėtų būti. Vyko pirma procesas, paskui kalbėjimas. Tai labai tikiuosi, kad, pasikeitus situacijai, dialogas atsiras ir bus įsiklausoma", – vylėsi universiteto rektorė.

D.Rėklaitienė priminė, kad Seimo jaunimo ir sporto komisijoje buvo priimtas aiškus sprendimas dėl LSU neprijungimo. Švietimo ir mokslo ministerija į tai neatsižvelgė. Ministrė išeidama vis tiek pateikė Seimui dokumentus dėl universitetų jungimo. Dokumentai Seime buvo atmesti kaip neparuošti. Teisininkai įvertino, kad toks, koks siūlomas, universitetų jungimas būtų neteisėtas.

Remtasi ir stojančiųjų skaičiumi. Esą mokinių, studentų mažėjantys skaičiai LSU nenugąsdino. Jauni žmonės renkasi šį universitetą ir tai atspindi pasaulines populiarėjančių čia rengiamų mokslų tendencijas. "Sveikatinimas labai svarbus. Juk kalbama ne apie gydymą, o apie sveikatinimą, fizinį aktyvumą, sveiką gyvenimo būdą. Mūsų universitetas rengia specialistus, atlieka tyrimus, ruošia rekomendacijas įvairaus amžiaus žmonių grupėms", – universiteto rengiamų specialistų specifiką pabrėžė D.Rėklaitienė.

Rektorė atkreipė dėmesį ir į tai, kad nutolta nuo esminių švietimo reformos tikslų. Esą patys universitetų jungimo iniciatoriai turėtų įsiskaityti ir prisiminti, kad pagrindiniu siekiu turi būti kokybė. D.Rėklaitienė abejoja, ar sujungus LSU ir LSMU automatiškai pagerės kokybė, efektyvumas.

Neabejojama, kad pasėtas chaosas ir priešprieša stipriai sugadino santykius ir bendradarbiavimą tarp universitetų. "Bet koks mūsų bendradarbiavimas su kokiu nors universitetu iš karto suponuoja, kad mes turėtume su juo susijungti. Dabar jau net baisu pradėti bendradarbiauti", – šyptelėjo D.Rėklaitienė.

Naujai išrinkta rektorė kukliai, bet neslėpdama džiaugsmo sutiko, kad paglostė širdį žinia ją esant pirmąja Lietuvos universitetų istorijoje rektore išrinkta moterimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas  portretas
Sveikinu atsilaikius pries lsmu mafijine struktura , ten korupcija tiesiog akis bado

ALGIS

ALGIS portretas
Taip ir toliau laikykitės PONE REKTORE

taigi

taigi portretas
Ne kiaulei mėlynas dangus,......nors ir kaip norėtum...Toks yra liaudies posakis. Oj nemirtinga Lietuvos valstiečio išmintis...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių