Nauji „Žalgirio“ ginklai – ne vien aikštėje

Privatus lėktuvas, specialus autobusas ir ambicingi tikslai. Taip apsiginklavę Kauno "Žalgirio" krepšininkai šiandien oficialiai pradės 2017–2018 m varžybų sezoną.

Kaina – apie 200 tūkst.

Pirmieji savo keturratį kelionių pagalbininką – Turkijoje pagamintą "Temsa Maraton" – vakar Kauno autobusų stotyje apžiūrėjo "Žalgirio" senbuvis Artūras Milaknis, legionierius iš Kanados Kevinas Pangosas ir naujokas iš Prancūzijos Axelis Toupane'as.

Maždaug 200 tūkst. eurų kainuojantis autobusas krepšininkams patiko. Pasak autobuso savininkės bendrovės "Kautra" atstovų, jis vienintelis toks šalyje, specialiai pritaikytas komfortiškoms kelionėms – paaukštintas iki 4 m, su itin patogiomis sėdynėmis, bevieliu internetu. Kai nevežios krepšininkų, autobusas aptarnaus visus keleivius, važinėjančius populiariausiais Lietuvoje maršrutais.

"Mums išties svarbu išvykose jaustis patogiai, o šiuo autobusu kelionės tikrai neprailgs", – teigė K. Pangosas.

Jau šiandien gynėjas stos į pirmąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mūšį su Alytaus "Dzūkija".

Po dviejų dienų žalgiriečių laukia parodomasis mačas Londone su Torunės "Polski Cukier", o savo sirgaliams jie prisistatys rugsėjo 25-ąją per LKL akistatą su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis".

Spalio 13-ąją "Žalgirio" arenoje – pirma Eurolygos dvikova su Belgrado "Crvena Zvezda".

Susipažįsta su naujokais

"Starto laukiame su jauduliuku. Norisi sėkmingai pradėti sezoną. Tikiuosi, kad jis visas bus kupinas pergalių", – kalbėjo K. Pangosas.

Mums išties svarbu išvykose jaustis patogiai, o šiuo autobusu kelionės tikrai neprailgs.

"Grįžome iš turnyro Turkijoje, kur jau spėjome pajusti varžybų ritmą. Aš pats jo nė nebuvau pamiršęs nuo Europos čempionato. Dar surengsime vieną kitą treniruotę ir įsibėgėsime", – pritarė A. Milaknis.

Kauniečiai praėjusią savaitę Antalijoje laimėjo "Gloria Cup" turnyrą, įveikę Sankt Peterburgo "Zenit", Bursos "Tofas" ir "Nižnij Novgorod" komandas. "Žalgiris" turėjo progą įsitikinti naujokų Dee Bosto, Aarono White'o ir Brandono Davieso sugebėjimais.

Paklaustas, kokį įspūdį paliko legionieriai, pakeitę išvykusius Leo Westermanną, Luką Lekavičių, Brocką Motumą ir kitus žalgiriečius, A. Milaknis atsakė: "Dar ne su visais kartu žaidėme. Axelis prisijungė tik dabar, Vasilije Micičius su serbais Europos čempionate keliavo iki pat finalo. Kiek spėjome pabendrauti, įsitikinome, kad mūsų naujokai geri, šilti žmonės. O jei bus supratimas drabužinėje, viskas bus gerai ir aikštėje."

Ryšys su Slovėnija

K. Pangosas pripažino, kad komanda jam atrodo gerokai pasikeitusi, galbūt atletiškesnė.

"Netekome gerų žaidėjų, tačiau juos pakeitė ne mažiau talentingi, kažkiek stipresni fiziškai naujokai. Dabar reikia sulipdyti tvirtą kolektyvą", – aiškino gynėjas.

"Žalgirio" snaiperis kanadietis turi ir Slovėnijos pilietybę, tad praėjusią savaitę patyrė gerų emocijų stebėdamas Europos čempionatą.

"Mano seneliai yra iš Slovėnijos. Tad ir aš jaučiu simpatijas šiai mažai, krepšinį mylinčiai tautai. Stebėjau slovėnų rungtynes, nuoširdžiai palaikiau rinktinę, griebiausi už galvos, kai finale traumą patyrė Luka Dončičius. Laimei, Goranas Dragičius ir kiti slovėnai atliko tikrą žygdarbį ir pelnytai nugalėjo", – pasidalijo įspūdžiais K. Pangosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuo tarpu sabonis miega "LIDLE"

tuo tarpu sabonis miega "LIDLE" portretas
Tai jau tikrai, kad tas "zalgiris" yra tikras mizeris tautos islaikomas per krabo malone...

Ale autobusas

Ale autobusas portretas
atrodo kaip sudinas.D)

Istorinė atmintis

Istorinė atmintis portretas
Seniau Žalgiris Ikarusu važinėjo, maršrutiniais TU - 134 skraidė ir 1985 m. Europos taurės finale prieš "Barceloną", 1986 m. Čempionų lygos finale prieš "Ciboną" žaidė. Ir be jokių pangosų. O dabar 10 vieta jau skaitoma pasiekimu... Mizerija ir tiek.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių