Naujas gyvenimo etapas Kaune: tai – geriausias miestas

Jau po mėnesio Lietuvos studentai vėl pradės varstyti universitetų ir kolegijų duris. Kai kuriems rugsėjis reikš naują pradžią, pirmuosius žingsnius aukštojo mokslo viršūnės link. Į Kauną šią savaitę plūstelėjo būsimieji pirmakursiai – skuba pasirašyti studijų sutartis, dairosi vietų apsigyventi, pratinasi prie miesto, artimiausiems metams tapsiančio naujais namais. Kokių emocijų kelia pirmoji akistata su nauju gyvenimo etapu ir Kaunu?

Renata Amirova
KTU marketingo studentė iš Jonavos
Kaune labai smagu mokytis, leisti laisvalaikį su draugais. Jau nuo pat pradžių žinojau, kad čia studijuosiu dėl šeimos, nes gyvenu netoliese, Jonavoje. Kaunas visai negąsdina, nors apie jį esu girdėjusi įvairių kalbų. Daug kas sako, kad čia gyvena daug treninguotųjų, bet tikrai nesu mačiusi jų tiek, kiek matau Jonavoje. Patikėkite, ten jų net daugiau! Esu absoliučiai patenkinta savo pasirinkimu. Labai mėgstu Kauną.

Deimantė Burovaitė
KTU studentė iš Marijampolės rajono
Esu Kaune buvusi ir anksčiau, čia man tikrai labai patiko, todėl studijuoti norėjau būtent Kaune ir labai džiaugiuosi, kad įstojau. Visai nebijau, kad šis miestas yra didelis – kaip tik manau, kad bus labai smagu. Esu tikra, kad vėliau imsiuosi veiklos, tačiau dabar noriu tik studijuoti.

Mindaugas Grigas
VDU marketingo vadybos studentas iš Kauno
Nenorėčiau išsikraustyti iš šio miesto. Jis – pats geriausias. Tikrai nesinori išvykti į Vilnių ar kažkur kitur, nes ir Kaune yra puikių universitetų. Miestas geras ne tik dėl studijų. Čia galima žaisti krepšinį, verda naktinis gyvenimas, gausu veiklos. Neklausiau tėvų, ar jie norėtų, kad studijuočiau kitur. Tai buvo mano asmeninis pasirinkimas. Manęs nežavi kitų miestų publika taip, kaip žavi Kaune. Esu laimingas ir patenkintas savo miestu, todėl ir lieku čia.

Auksė Kriaučiūnaitė
KTU studentė iš Jurbarko rajono
Labai džiaugiuosi įstojusi studijuoti Kaune, nes čia man patinka. Galbūt truputį nedrąsu, nes esu iš mažo miestelio, bet vis tiek smagu. Žadu čia ieškoti daugiau pramogų, praplėsti savo akiratį, tikrai ieškosiu ir rasiu daug veiklos. Šiuo metu esu laiminga ir žiūrėsiu, kas bus toliau.

Agnė Krikštonaitytė
VDU teisės studentė iš Kauno
Esu patenkinta Kaunu. Visų pirma, tai yra vienas didžiausių Lietuvos miestų, nors veiklos galėtų būti šiek tiek daugiau. Žinoma, viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Kol kas pati dar nežinau, ką veiksiu po studijų, bet esu tikra, kad šiame mieste neliksiu, daugiau galvoju apie užsienį.

Edvinas Dausparas
VDU aplinkotyros ir ekologijos studentas iš Panevėžio
Kol kas studijuoti ir gyventi Kaune labai noriu, turėtų būti labai įdomu. Turiu čia daug draugų, truputį pažįstu aplinką, todėl problemų nematau. Nieko blogo apie šį miestą nesu girdėjęs ir nieko nebijau. Mane visuomet čia labiau traukė, nes turėčiau rasti nemažai veiklos, tikrai būsiu užimtas. Tėvai palaiko mano sprendimą ir nori, kad gyvenčiau Kaune.

Monika Petrošiūtė
VDU viešojo administravimo studentė iš Kauno
Buvo minčių palikti Kauną ir studijuoti ne čia. Anksčiau norėjau vykti studijuoti kur nors kitur, netgi nemėgau Kauno. Kai užaugau, mano nuomonė pasikeitė. Supratau, kad čia nėra taip blogai. Dabar man net visai smagu. Juk kai nori, gali rasti veiklos. Na, žinoma, Kauno nepalyginsi su Vilniumi, bet viskas priklauso nuo paties žmogaus.

Ilona Stakėnaitė
VDU teisės studentė iš Biržų
Kol kas esu patenkinta būdama čia. Nelabai pažįstu šio miesto, todėl nežinau, ką ir manyti. Esu buvusi Kaune anksčiau, bet dabar jau reikės gyventi... Nors tikrai nieko nebijau, tėvai manimi pasitiki.

Paulius Pocius
KTU robotikos studentas iš Klaipėdos
Labai noriu studijuoti Kaune. Rinkausi šį miestą daugiausia dėl to, kad tik čia yra geriausiai paruošiami robotikos specialistai. Apie patį Kauną nieko daugiau nežinau, nes nesu anksčiau čia buvęs. Net nesu girdėjęs jokių stereotipų, tad manau, kad man čia tikrai turėtų patikti.

Rytis Grigaliūnas
KTU finansų studentas iš Panevėžio
Esu laimingas dėl savo pasirinkimo ir noriu studijuoti Kaune. Anksčiau apie šį miestą buvau girdėjęs tiek, kad buvo laikinoji sostinė ir šiaip – geras miestas. Nesu girdėjęs jokių stereotipų ir nei aš, nei tėvai nebijo to, kad studijuosiu dideliame mieste.


Šiame straipsnyje: kaunasstudentaistudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

asgtfeqw

asgtfeqw portretas
AS saKAU, KAD KAUNAS YRSA GERIAUSIAS MIESTA :)

Stefanija

Stefanija portretas
Nuo 1962 gyvenu Kaune.Kai nueinu su anūkais į santaką,jie visada nori vieną koją pamerkti į Nemuną, o kitą į Nerį.Atveskite mažuosius į santaką.Patys pamatysite, kokia dabar yra graži, kaip joje spindi žila senovė, o vaikučiai galės paišdykauti su mūsų didžiausiomis upėmis.Nebijokite, ten yra seklu,kaip baloj.

janina

janina portretas
pirma karta Kauna pamaciau budama 12metu. Tas buvo pries 5o metu. Tada vyko heso statybos. Atvykome su klase i ekskursija. Sis miestas mane uzbure. Gryzus tevams pareiskiau. As gyvensiu tik Kaune. Ir stai. As cia jau virs 40 metu. Cia istekejau, gime vaikai anukai. Myliu si miesta, koks jis bebuvo. Kartai pykstu ant valdzios uz nesutvarkytas gatves, nusiurusius pastatus, bet gal visa laika taip nebus?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių