Naujametė naktis ir policijai, ir medikams buvo itin intensyvi

Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojų duomenimis, praėjus valandai po Naujųjų metų sutikimo pareigūnams teko atsiraitoti rankoves.

Budėtojas Giedrius Stakeliūnas atsiduso: „Dėl rimtų nusikaltimų bėdų nebuvo, tačiau triukšmo, muštynių ir skundų dėl to netrūko“.

Pareigūnų duomenimis, Naujametę naktį jie sulaukė 16 kartų daugiau pranešimų. Išvengta rimtų incidentų Rotušės aikštėje ir Karo muziejaus sodelyje.

Po koncertų šiose vietose kauniečiai gana taikiai išsiskirstė namo. Tačiau namuose taika baigėsi. „Triukšmas, muštynės, apsistumdymai gatvėse, tėvų ir vaikų santykių aiškinimasis kumščiais – pagrindinė iškvietimų priežastis“, – dėstė G.Stakeliūnas.

Kauniečiai aprimo tik apie 7 val. ryto. Per tą laiką areštinėje atsidūrė septyni asmenys, daugiausia dėl smurto šeimoje, 10 žmonių į Centro policijos komisariatą kreipėsi dėl sužalojimų.

Budėtojų vertinimu, neramiausias naujametę naktį buvo Dainavo mikrorajonas. Pareigūnai neslėpė, kad tokią naktį kasmet turi daugiau darbo, tačiau šiemetinė išsiskyrė itin dideliu pagalbos šauksmų srautu.

Darbo netrūko ir greitosios medicinos pagalbos medikams. Per šią šventinę parą medikams teko lėkti į 100 iškvietimų daugiau nei įprastą parą.

Medikus nustebino, tačiau tuo pačiu ir nudžiugino, kad nepasitaikė nuketėjusiųjų nuo petardų. „Gal žmonės jau išmoko elgtis su šiomis priemonėmis“, – svarstė Greitosios pagalbos stoties pamainos vyresnysis Valerijus Moskaliovas.

Pagalbą teko suteikti keturiems užpultiems, 25-iems buityje nukentėjusiems asmenims. Medikas džiaugėsi, kad šią naujametę naktį apsieita be peilių, sprogmenų ir šaunamųjų ginklų.

Greitosios pagalbos medikai neslėpė, kad tikėjosi mažiau intensyvios nakties, tačiau buityje kauniečiai buvo labai neatsargūs. „Paaiškėdavo, kad jei įvykdavo trauma, tai buvo susijęs ir alkoholis“,– sakė V.Moskaliovas.

Didžiausiame žmonių susibūrime Kaune – „Žalgirio“ arenoje – medikų pagalbos prireikė dviem žmonėms. „Tai nebuvo susiję su šventimu. Vienam žmogui sutriko kraujotaka, o jauna mergina apalpo“, – pasakojo medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.Z.

S.Z. portretas
Grazumelis....net baisu ziureti!!!!! Zmogus yra dar gilioje vystymosi stadijoje...Mums iki zveries lygio dar toli toli....

pirmam

pirmam portretas
paskaityk straipsni dar karta,gi parasyta: rimtu incidentu nebuvo

kaunietis

kaunietis portretas
Paziurekite, kaip jaunimas šlavė gerimus, pirko dėžėmis, sako mes krizėjė ir gilioje, pažiūrėkite kas darome pardyuotuvese, eiles stivi po 50 žmoniu prie kasos visi perka alkoholi, mielieji kur mes einame, ka mes darome, nežinome kiek mamos dar raidos ir laidos per nakti netekusiu ir sunkiai sužalotu vaiku, ka mes darome kur mes nueisime taip svesdami, kaip sia nakti, girti arba sužaloti saukiasi pagalbos.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių