Naujam viešbučiui Kauno centre skirtos pirmosios investicijos

  • Teksto dydis:

Neveikiančio prekybos centro „Sostinė“ vietoje Kauno centre kursis pirmasis Baltijos šalyse tinklo „Moxy“ viešbutis. Paskelbtos investicijos į tarptautiniam „Marriott“ tinklui priklausantį viešbutį.

„Swedbank“ Lietuvoje pasirašė sutartį su įmone „Tala LT“ dėl 6,8 mln. eurų vertės ilgalaikės investicinės paskolos viešbučio „Moxy“ statyboms.

„Praėjusiais metais Kaune augo atvykstančių svečių ir turistų skaičius, todėl atitinkamai didėjo ir viešbučių užimtumas – jis pasiekė rekordines 70 proc. aukštumas. Antrasis šalies miestas traukia ne tik keliautojus, tačiau pritraukia ir naujų investuotojų, čia kuriasi užsienio paslaugų centrai bei vietos verslo įmonės“, − sako „Swedbank“ Lietuvoje verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Tačiau, pasak jo, Kaune buvo jaučiamas naujų viešbučių projektų stygius. Kaunas tikrai turi dar daug neišnaudotų galimybių šioje srityje, ir statomas „Moxy“ viešbutis yra geras miesto plėtros investicijų pavyzdys.

Vidutinis nakvynių augimas Kaune per pastaruosius dešimt metų siekia 11 proc., o viešbučių ir kambarių skaičius išliko stabilus nuo 2013 metų. Planuojama, kad 2017-2019 m. Kauno biurų rinką papildys virš 100 tūkst. kv. m. modernių biurų ploto, kurie sukurs naujų erdvių esamo bei naujo verslo plėtrai. Tad, pasak A. Sagatausko, aplinka investicijoms į naujus viešbučius Kaune yra tikrai palanki.

„Kauno plėtra ir gerėjanti infrastruktūra yra vieni iš veiksnių, lėmusių mūsų norą pritraukti tarptautinį viešbučių tinklą į šį miestą. Tikime, kad šiuolaikinis interjeras bei patogi geografinė vieta pritrauks ne tik tikslinę auditoriją – jaunus profesionalus, tačiau ir turistus, atvykusius apžiūrėti miesto“, – sako „Tala LT“ direktorius Sigitas Daugnoras.

2020 m. viduryje Maironio gatvėje Kaune duris atversiantis viešbutis „Moxy“ miesto svečiams bei lankytojams pasiūlys 175 kambarius, viešbučio operatorius − „Apex Alliance Hotel Management“.


Šiame straipsnyje: Moxyviešbutisinvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Tikiuosi padarys platesni saligatve. Nes buvo neimanoma praeit pro sia vieta, masinos prie pat sienos prispaustos

Korupcijos

Korupcijos portretas
vienas iš pažibų tas viešbutukas vaizdas)

Vardas

Vardas portretas
alfa.lt/straipsnis/50318833/smetoninio-lietuvos-banko-kaune-pasoneje-ilgos-viesbucio-kambariu-eiles
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių