Nauja žinia kauniečių istorijoje: patikslinti mamai Eglei mesti kaltinimai

Kauno apygardos prokuratūra pareiškė, kad vaikus praradusi ir po mėnesio juos atgavusi kaunietė mama Eglė kaltinama smurtu prieš vaikus. Prieš tai sakyta, kad ji kaltinama viešosios tvarkos pažeidimu, kuris apėmė ir smurtą prieš vaikus.

Prieš kelias dienas Kauno apygardos prokuratūra skelbė, kad baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mamos Eglės ir tėvo Gintaro galimai naudoto smurto prieš vaikus. Prokurorai tikino, kad nesurinkus pakankamai įrodymų, ikiteisminis tyrimas tėvo atžvilgiu nutrauktas, į mamos – baigtas ir jei advokatai nepateiks prašymų, byla keliaus į teismą.

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ketvirtadienį aiškino, kad prokurorai apjungė du kaltinimus pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 3 dalį ir 208 str., tad dabar lieka vienas dokumentas – kaltinimas dėl nežymaus vaiko sveikatos sutrikdymo.

„Kaltinimai mamai nesunkėja. Faktinė situacija byloje nepasikeitusi. Baudžiamasis procesas baigiasi tada, kai prokuroras surašo baigiamąjį aktą. Dar ir dabar procesas šioje baudžiamojoje byloje nėra baigtas, tačiau dabartinėje proceso stadijoje prokurorui užtenka duomenų užbaigti procesą, todėl buvo patvirtintas kaltinimas motinai“, – procesinius dalykus dėstė D.Valkavičius.

Jis tikino, kad iš pradžių buvo pateikti įtarimai dėl nežymaus vaiko sveikatos sutrikdymo, vėliau – įtarta, kad motina pažeidė viešąją tvarką, nes vaikui sudavė viešojoje vietoje į taip buvo sutrikdyta viešoji tvarka. Antruoju įtarimu taip pat buvo nurodoma, kad vaikui buvo sukeltas skausmas. Dabar abu kaltinimai apjungti į vieną ir pateikiami, kaip galimas smurtavimas prieš vaikus.

Tikimasi, kad kitą savaitę ikiteisminis tyrimas bus galutinai baigtas. Dabar šeimos advokatai pagal naujai suformuotą kaltinimą iki lapkričio 20 dienos gali pateikti prašymus ir tada bus sprendžiama dėl proceso baigties.

„Spėju, kad kitą savaitę bus priimtas prokurorų baigiamasis aktas“, – sakė D.Valakvičius ir pridūrė, kad bylos dokumentai viešinami nebus, o jei byla pasieks teismą, bus vykdomi uždari posėdžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lorenzo

lorenzo portretas
kaip buvo banditų šaika ta Kauno prokuratūra taip ir liko,bjaurybės prakeikti

agnė

agnė portretas
gėda bylos tyrėjams..

aš portretas
Stiprybės šeimai, nepaluzkit nuo šitokio genocido, laikykitės
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių