Nauja Kauno valžia – iš keturių partijų

„Jau aptarėme pozicijas ir principus. Trečiadienį planuojame pasirašyti koalicijos sutartį“, – apie savo ketinimus penktadienį paskelbė keturių partijų atstovai Kauno taryboje. Prie valdžios vairo stos Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai, socialdemokratai, partija Tvarka ir teisingumas bei Liberalų ir centro sąjunga.

„Koalicijos plėsti neketiname, bet partnerių ieškosime“, – tikino realiausias kandidatas į merus konservatorius Andrius Kupčinskas.

Tiek jis, tiek kiti naujai sudaromos koalicijos partneriai vienbalsiai tikina, kad pirmiausia nuspręs tarpusavyje, kuri tarybos frakcija galėtų sustiprinti valdančiosios koalicijos pozicijas.

Pasiteiravus, gal jau žinoma, su kuriomis politinėmis jėgomis neketinama tartis, A.Kupčinskas aiškino, kad tokių nėra. „Sulaukėme skambučių beveik iš visų taryboje esančių frakcijų“, – sakė konservatorių lyderis.

Nei viena partija kol kas neįvardija konkrečių savo kandidatų, kas užims mero, vicemerų ir administracijos vadovų postus. „Sprendimai nėra priimti“, – tikino socialdemokratė Orinta Leiputė.

Bene atviriausia buvo tvarkietė Aušra Ručienė, įvardijusi, kad jų partija Kauno valdžioje pretenduoja į vicemero ir administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdes.

Kol kas dalybose dėl postų deklaruoja nedalyvaujantys tik liberalcentristai, demonstruojantys, kad jiems to nereikia. „Jeigu reikės mūsų patirties, neliksime nuošaly“, – užsiminė Arvydas Garbaravičius.

Kokių darbų pirmiausia imsis naujoji valdžia? „Dabar esminis dėmesys – biudžetui. Biudžetas yra skylėtas, ir jį reikia lopyti“, – aiškino A.Kupčinskas. Politikas užsiminė ir apie tai, kad kitų metų miesto biudžeto gairės jo nedžiugina.

Jam antrino ir socialdemokratė O.Leiputė: „Biudžetą tvirtinsime po kelių mėnesių, o darbai neatlikti“.

Naujai lipdomos koalicijos partneriai kol kas neatskleidžia, ką darys su savivaldybės administracijos pertvarka ir ar grąžins neseniai panaikintus departamentus. Anot A.Kupčinsko, reformoms nežada skirti daug laiko, tačiau jau sutarta, kad vėl posėdžiaus savivaldybės tarybos kolegija, kurią ketvirtadienį nuversta koalicija buvo panaikinusi.


Šiame straipsnyje: MikaitisKupčinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
Skaisti šalia Garbaravičiaus- geras derinys

Nauja Kauno valžia

Nauja Kauno valžia portretas
is keturiu vagiu gauju

Koks grozis

Koks grozis  portretas
Garbaravicius su Kupcisku - akivaizdzios bendros vertybes.
VISI KOMENTARAI 125

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių