Konservatorių rokiruotė: A. Kupčinską pakeitė E. Gudišauskienė

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) Kauno skyrių sueiga išrinko naują vadovę – ja tapo savivaldybės tarybos narė Edita Gudišauskienė.

Trečiadienio vakarą Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) Kauno skyrių sueiga išrinko naują vadovę – ja tapo savivaldybės tarybos narė Edita Gudišauskienė.

Naują lyderį Kauno konservatoriams teko rinkti iš vienintelės kandidatės – likę septyni savo kandidatūrą atsiėmė. Jos kandidatūrą palaikė 221 partijos narys, 119 susilaikė.

Į Kauno skyriaus sueigos lyderius buvo iškelti aštuoni kandidatai – keturi iš jų savo kandidatūrą atsiėmė anksčiau, tarp jų – ir iki šiol dešimtmetį Kauno skyrių sueigai vadovavęs buvęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Mano apsisprendimas laisvas, nieko neįtakotas. Nors ir esu iškeltas, daugiau nebekandidatuosiu“, – trečiadienį renginyje kalbėjo A.Kupčinskas, pabrėžęs, kad debatuose dalyvavo „olimpiniu principu“.

Jis paskelbė palaikysiantis E.Gudišauskienės kandidatūrą.

Dar trys kandidatai – Jonas Koryzna, Martynas Ubartas ir Gediminas Žukauskas – apie sprendimą nekandidatuoti paskelbė trečiadienio vakarą.

M.Ubartui paskelbus, kad apsisprendė nekandidatuoti, salėje kilo pasipiktinimas.

„Aš pats gerbiamą Martyną įkalbinėjau neatsiimti kandidatūros“, – ramindamas pasipiktinusius partiečius, kalbėjo A.Kupčinskas.

Jis ragino dalyvius vis viena dalyvauti balsavime ir priminė, kad jis pats taip pat sueigos lyderiu buvo išrinktas iš vienintelio kandidato.

„Apima nepaprastas jausmas, kai supranti, kad esame tikrai bendraminčių bendruomenė“, – kalbėjo E.Gudišauskienė.

Susirinkimo pradžioje kalbėjęs partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad Kaune jaučiamas visoje partijoje vykstantis atsinaujinimas.

„Kalbėdami apie atsinaujinimą, rodom į Kauną, kalbėdami apie būsimas pergales, kalbame apie Kauną“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Antradienį paskelbęs, kad ateinančiuose Seimo rinkimuose jis kandidatuos Kauno vienmandatėje Žaliakalnio apygardoje, G.Landsbergis dėkojo Rasai Juknevičienei, kad ji paliko „laimėtą ir, greičiausiai, laimimą ateityje“ apygardą ir pasiryžo kandidatuoti Panevėžyje.

TS-LKD Kauno skyrių sueiga vienija aštuonis Kauno skyrius, kurie jungia 1860 TS-LKD narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
Puiku. Konservatoriai atsinaujino. Tikra demokratija. Sekmes Editai.

Tegul

Tegul portretas
Tegul dirba, bet nėra tikroji lyderė ji. Gal tik gerai, kad kažkas keičiasi išvis. Linkiu sėkmės konservatoriams susitelkt.

kas tau

kas tau portretas
ryte gali išnykt?;))) net 34 KOMENTARAI !!!, nei apie vieną straipsnį nėra tiek daug komentarų ir diskutuojama. Visiems labai įdomu pokyčiai šioje populiarioje partijoje. Sėkmės konservatoriams .
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių