Nauja „Kauno energijos“ iniciatyva – „Kaunas jungiasi!“

  • Teksto dydis:

Taip AB „Kauno energija“ kviečia prie centralizuoto šilumos tiekimo tinklo jungtis naujus klientus. Bendrovė plečia savo klientų ratą ir kviečia iš naujo atrasti centralizuoto šilumos tiekimo pranašumus.

Mažėjanti kaina

Šiuo metu bendrovė drąsiai konkuruoja su kitus šildymo būdus siūlančiais tiekėjais. Stebint Kauno intensyvų progresą, pastebimas ir augantis naujų klientų, prisijungusių prie centralizuoto šilumos tinklo, skaičius. Jų pasirinkimą lemia mažėjanti šilumos kaina, energijos vartojimo efektyvumo direktyvos nuostatos ir besikeičiantis verslo požiūris į aplinkosaugą.

Vis dažniau klientai domisi, koks kuras naudojamas šilumai gaminti, kaip bendrovės teikiama šildymo paslauga atitinka aplinkosaugos ir kitus reikalavimus, kokios yra priežiūros galimybės bei kokia paslaugos kaina.

Svarbūs pranašumai

Kuo centralizuotas šilumos tiekimas geresnis nei kiti galimi apsirūpinimo šiluma būdai ir ką AB „Kauno energija“ gali jiems pasiūlyti?

AB „Kauno energija“ teikia galutinį produktą – šilumą. Kiti tiekėjai – tik tarpinį produktą: energiją šilumai gaminti. „Kauno energija“, kaip šilumą tiekianti bendrovė, gali preliminariai numatyti ir prognozuoti šilumos kainą artėjančiam šildymo sezonui.

Siekdama būti lanksti, bendrovė teikia individualias konsultacijas kiekvienam klientui, kuris nori prijungti savo pastatą prie CŠT. Atsižvelgdami į potencialaus kliento turimas sąlygas, bendrovės specialistai dažniausiai randa tinkamiausią prijungimo ir paslaugos teikimo variantą.

Ir verslui, ir gyventojams

Bendrovė šilumą tiekia ir į gyvenamųjų namų kvartalus, ir į gamybinius, komercinius bei visuomeninius pastatus. Verta paminėti, kad bendrovė taiko skandinavišką patirtį konsultuodama klientus dėl prisijungimo prie CŠT. Bendrovė skatina kuo daugiau klientų prijungti savo pastatus prie CŠT, nes kuo daugiau pastatų bus prijungta, tuo galbūt mažesnė šilumos kaina bus ateityje visiems vartotojams.

CŠT teikiama paslauga yra išskirtinė tuo, kad šilumos pardavimo kaina perskaičiuojama kiekvieną mėnesį pagal realias gamybos ir tiekimo sąnaudas, kurias tikrina Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Tokiu būdu užtikrinama, kad klientas niekada nepermokės už gaunamą paslaugą.

Kauniečiai jau kuris laikas džiaugiasi mažėjančiomis centralizuotai tiekiamos šilumos kainomis. 2012 m. AB „Kauno energija“ pradėjo intensyviai investuoti į gamybos šaltinių modernizaciją. Šios investicijos lėmė, kad šiuo metu didžiąją dalį šilumos bendrovė gamina iš biokuro ir dėl to šilumos kaina vartotojams nuo minėtų 2012-ųjų sumažėjo daugiau nei perpus.

Svarbūs kriterijai

Bendrovės atstovai pastebi, kad klientai pageidauja aiškios kainodaros, lankstumo ir, žinoma, patrauklių kainų. Verta priminti, kad šilumos ūkio bendrovės savo veikloje vadovaujasi Šilumos ūkio įstatymu, kuriame numatytos tam tikros sąlygos tiek investicijų, tiek kainų nustatymo naujiems klientams atžvilgiu.

„Kauno energija“, siekdama pritraukti naujų klientų, stengiasi rasti būdų ir ES paramos prijungti naujus klientus savo lėšomis. Pagal Šilumos ūkio įstatymą bendrovė kai kuriais atvejais gali taikyti lankstesnę kainodarą naujiems klientams, planuojantiems prisijungti prie centralizuoto šilumos tiekimo pagal planuojamą suvartoti kiekį.

Klientai, rinkdamiesi šildymo būdą, dažnai neįvertina objektyvių kriterijų, į kuriuos būtina atsižvelgti. Bendrovė naujiems klientams visada pasiūlo įvertinti kitų šildymo būdų reikalaujamas investicijas, šilumos gamybai naudojamo kuro kainas, aplinkosaugos reikalavimus ir jų kaštus, abonentinius mokesčius, eksploatacinius kaštus, papildomų patalpų neefektyvų išnaudojimą, kliento laiką, sugaištą šildymo sistemoms prižiūrėti, gaisro ar sprogimo pavojų.

Renkantis šildymo būdą, AB „Kauno energija“ ragina drąsiai į ją kreiptis. Bendrovės specialistai ne tik suteiks visą reikiamą informaciją, bet ir atvyks pakonsultuoti. Išsamesnę informaciją galima rasti: www.kaunoenergija.lt.


Šiame straipsnyje: Kauno energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

nunun

nunun portretas
Tai ne vagys, tai reketininkai

Vii

Vii  portretas
Vagiu saika. Jokiais budais nesijungciau.

Kostia

Kostia portretas
"Kauno dienos" klausimas - "Ar turite fobijų?" Atsakymas - "Taip, "Kauno energija".
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių