Nauja A.Anušausko knyga primena praeities teroro šešėlius

Penktadienį Kaune, Istorinėje prezidentūroje, pristatyta nauja istoriko, politiko Arvydo Anušausko knyga „Teroras 1940 – 1958 m.“.

Knygos pristatymas sulaukė nemažo skaitytojų susidomėjimo. Įsigyti knygą ir susitikti su autoriumi atėjo apie 40 žmonių. Daugelis jų – buvę tremtiniai, išgyvenę sovietų represijas.

„Keičiasi kartos. Knyga bus įdomi ir tiems, kurie nesidomėjo ar mažiau domėjosi stalinistiniu laikotarpiu. Skaitytojai atras daug nauja. Į šią knygą yra sudėta ir vaizdinė medžiaga, kurią surasti buvo itin sudėtinga. Knygoje pamatysite nuotraukas, darytas trėmimo metu vagonuose, lageriuose. Žmonės išsaugojo kai kuriuos dar niekur nepublikuotus dokumentus. Tai – nauja medžiaga“, – portalui 1kaunodiena.lt pasakojo knygos autorius A.Anušauskas.

Rašydamas knygą A.Anušauskas daug laiko praleido archyvuose tiek Lietuvoje, tiek Rusijoje. Autorius prisipažino, kad jam pradėjus domėtis kai kuriomis bylomis, jos tapo nepasiekiamos.

Knygoje aprašomas teroras, vykdytas nuo 1940-ųjų iki 1958-ųjų metų. A.Anušauskas nestokojo sarkazmo sovietų metais rašytiems dokumentams, oficialiems raštams ir vykdytoms represijoms. Pristatymo metu buvo apžvelgtos ir tremtinių asmenybės. Autorius pastebėjo, kad daug buvo mažamečių vaikų, kurie tremtyje nesulaukdavo ir pilnametystės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas parasys knyga ,teroras 1990-2012 m.Nes jai dabar neparasys uz 20 m.nebus kam skaityt

Algis

Algis portretas
reikia mokyklose liepti tokias knygas skaityti, kad jaunimas nepamirstu okupantu padarytu skriaudu.

Algis to

Algis to  portretas
tu pirma ismok rasyt. "jai" - kai kalbi apie moteriska gimine. jei - kai jungi salyginius sakinius. plugas
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių