Naktinis transportas Kaune važiuos ne tik savaitgaliais

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų lapkritį Tarptautinės studentų dienos proga mero pareigas išbandžiusio VDU trečiakursio Gedimino Valaičio ir Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko pasiektas susitarimas virsta realybe. Nuo kitos savaitės Kaune naktinis viešasis transportas pradės kursuoti ir naktimis iš ketvirtadienio į penktadienį.

„Naktinis transportas buvo vienas iš prioritetinių klausimų man būnant laikinuoju meru. Apklausėme tūkstantį studentų ir apklausos duomenys parodė, jog didžioji dauguma studentų norėtų, jog viešasis transportas kursuotų ir naktimis. Apklausa taip pat parodė, jog esamais savaitgalio maršrutais studentai labai patenkinti“, – pasakojo marketingo vadybą studijuojantis G. Valaitis.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus atstovų, šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai, derinama elektronika ir darbo grafikai. Kauniečių patogumui naktinis viešasis transportas kiekvieną savaitgalį kursuoja jau šešerius metus. Nuo praėjusių metų pabaigos naktiniai autobusai užsuka į pačią miesto širdį – Rotušės aikštę.

Naktiniai 13N ir 14N maršrutų troleibusai ir 37N maršruto autobusai Kaune važiuoja naktimis iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį. Svarbiausių miesto renginių ir švenčių metu maršrutai yra keičiami ir pratęsiami iki tos vietos, kur vyksta renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
iskur tiek vairuotoju ims .

nu jooo

nu jooo portretas
Prasidės dabar reklaminiai straipsniai.Kodėl tai daroma būtinai dabar?:)))

rwc

rwc portretas
Burbuliuoti gali nebent niekuo nesidomintys namisėdos. Tiek spektaklių, koncertų, neholivudinio kino seansų vyksta vėlai vakare, nes „patogiausias“ laikas rezervuotas anšlaginiam popsui. O kur dar problemos parvažiuoti į Kauną iš kitų miestų? Net nekalbu apie „užklasinę veiklą“, kai žmonės po darbų ar paskaitų susirenka kokią 19 val. ir iškart žiūri į laikrodžius, kad tik nepavėluotų į paskutinį autobusą. Ne visada įmanoma aptarti visus reikalus per 2 val.. Studijuodamas ir dėstydamas beveik visada grįždavau 23 valandos 17 mikriuku, kurio seniai nebėra. Po to kurį laiką kiekvieną savaitę po 3-4 kartus tekdavo grįžti taksi. Puse etato dirbančiam studentui per didelė prabanga (naktį dviračiu negrįši, automobilį pirkti?), mielai būčiau mokėjęs kad ir po 5 Lt už bilietą. O kiek yra tekę drebėti, norint savaitgalį apie 20 val. iš Šilainių nuvažiuoti į Eigulius... Dar prikibkite, kad amoralu yra sekmadienio pavakarę studentui praleisti su merginos šeima.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių