Naktinis Kaunas pritraukė būrius smalsuolių

Ekskursijų organizatoriai ragina dienos šviesoje Kauno gatves ir gatveles pažįstančius miestiečius į jas užsukti ir sutemus.  

Penktadienis, prietaringoji 13 diena, 21 valanda. Kauno senamiesčio gatvėmis šmirinėja vienas kitas susigūžęs žmogus, automobiliuose bučiuojasi įsimylėjėlių porelės, užeigose seniai nesimatę bičiuliai kilnoja alaus bokalus. Kiek didesnis nei įprastai tokiu metu šurmulys jaučiamas greta Kauno pilies esančioje autobusų aikštelėje, kurioje paprastai išlaipinami miesto svečiai.

 "Įdomu, kas mūsų laukia?", - žvelgdami vieni į kitus svarstė ekskursijos "Naktinėjimai Kaune" dalyviai. Netrukus klausimų apie dienos baigtį nebeliko - nuo Kauno pilies pusės atskubėjęs karžygys Vaidotas ir geltonkasė gražuolė leido suprasti, kad tą vėlų vakarą laukia įspūdinga kelionė po naktinę laikinają sostinę.
Netrukus kelios dešimtys susirinkusių smalsuolių pasikeitė nepažįstamai - vienų naktinėtojų kaklus papuošė organizatorių įbruktos skaros, veidus - velnių kaukės, ant likusiųjų galvų atsirado perukai, o rankose - fakelai, liktarnos ir prožektoriai.

Pripratę prie naujosios savo išvaizdos, naktinėtojai patraukė arčiau Kauno pilies. Čia iš istoriniais personažais virtusių organizatorių, jie išgirdo pasakojimą apie pilies pastatymą, riterių apgultis ir pagrindinius mūšius. Sužinojo, kur buvo Virgalės sala ir kas pasirašė Salyno sutartį. Trumputėje Papilės gatvelėje ekskursijos vedliai pasakojo paslaptingas istorijas apie bernardinų vienuolijų įkūrimą, jų gyvavimą. Miesto širdyje - Rotušės aikštėje naktinėtojams buvo primintos istorijos apie viduramžių Kauną, amatininkus ir pirklius. Įpusėjus ekskursijai, rankose spausdami liepsnojančius fakelus, naktinėtojai pajudėjo Aleksoto tiltu funikulieriaus link, kur pasak R. Čepurnienės užkastas užkeiktas lobis.

"Deja, jis nebus labai lengvai prieinamas", - užtikrino ekskursijos vedliai. Su lyg šiais žodžiais iš tamsos išniro iš mirusiųjų prisikėlęs Svirbigalos gyventojas. Nenorėjusi į savo teritoriją įsileisti būrio kauniečių, šmėkla nurimo tik tuomet, kai gavo saują saldumynų.
Naktinėtojai neslėpė, kad pustrečios valandos prabėgo kaip kelios minutės, tačiau užsibaigus ekskursijai, vieni tęsti pažinties su naktiniu Kaunu nepanoro.


Šiame straipsnyje: ekskursijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių